Update articol:

Lucian Bode: România are toate condițiile pentru a găzdui Centrul Cyber al UE şi merita pe deplin să câştige această competiţie

Lucian Bode, Ministrul de Interne

România are toate condițiile pentru a găzdui Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice şi merita pe deplin să câştige această competiţie, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

România va găzdui la București Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice.

 

Dragoş Preda: Capitala României, București, va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică, care va gestiona un buget de peste 2 miliarde de euro alocat cercetării în domeniul cyberspace

 

Decizia este cu atât mai importantă cu cât Centrul Cyber al UE reprezintă prima structură a Uniunii Europene care este găzduită de România în calitate de stat membru iar decizia vine în urma unei competiții la care au fost depuse dosare din partea a mai multor state membre UE.

Lucian Bode a spus: “Mă bucur foarte mult pentru că România va găzdui, la București, Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Acest succes nu este deloc unul întâmplător, cu atât mai mult că această decizie a venit în timpul guvernării liberale. Este rodul eforturilor coordonate pe care le-am depus în ultimele luni alături de Președintele României, Klaus Iohannis, colegii din Guvernul Liberal în frunte cu Prim-Ministrul Ludovic Orban, colegii din Parlamentul European și alte instituții partenere ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Am fost încrezător în șansele noastre, pentru că România are toate condițiile pentru a găzdui Centrul și merita pe deplin acest lucru. Bucureștiul a fost selectat în urma unei competiții foarte strânse cu alte orașe europene importate, precum Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și León.
Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest demers extraordinar și le mulțumesc pentru implicare și colaborare”.

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Sem II 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014