Update articol:
REPLICA

Marius Moldovan: Hotărârile CS contestate de unii administratori SIF3 vizează îmbunătățirea cadrului de guvernanță la SIF Transilvania și înăsprirea controlului exercitat de CS asupra directoratului societății

*Moldovan: “Am inregistrat pe rolul instantei cereri de interventie in calitate de actionar si de membru C.S., pentru a  apara interesele S.I.F. Transilvania in contra intereselor personale ale unor membrii C.S. si directori, vremelnici”

Hotărârile Consiliului de Supraveghere SIF Transilvania contestate de unii administratori SIF3 vizează îmbunătățirea cadrului de guvernanță la SIF Transilvania și înăsprirea controlului exercitat de CS asupra directoratului societății, ne-a transmis Marius Moldovan, membru in Consiliul de Supraveghere SIF3, după ce trei administratori SIF Transilvania au cerut, în instanță, suspendarea executării şi anularea unor hotărâri ale Consiliului de Supraveghere.

Marius Moldovan ne-a transmis următoarea reacție, cu privire la acuzațiile lasate de președintele directoratului SIF Transilvania, Mihai Fercală: “In mod normal evit sa comentez public declaratiile dlui Fercala Mihai avand in vedere caracterul si tonul acestora,  dar in ultima perioada dl. Fercala Mihai a lansat in spatiul public o multitudine de informatii de natura a induce in eroare actionarii si investitorii in scopul crearii unei stari de confuzie si de neincredere in emitentul S.I.F. Transilvania S.A. (SIF3)  si in conducerea acestuia. Toate acestea fac parte din arsenalul de instrumente folosite de  dl. Fercala pentru a-si pastra pozitia si privilegiile din cadrul SIF3 si  filialelor acesteia.

Consider ca tot acest comportament public al dlui Fercala, din postura de director al unei AFIA, asa cum este SIF3,  prin care aduce atacuri vehemente la adresa Autoritatii de Supraveghere Financiara, la adresa unor membrii ai Consiliului de supraveghere, actionari ai societatii, etc., vine si intareste justetea si oportunitatea demersului grupului de actionari care au solicitat convocarea AGOA si AGEA la S.I.F. Transilvania. Cererea de convocare a A.G.A. din 19.02.2020 este o veritabila declaratie manifest angajata de membri ai Consiliului S.I.F. Transilvania, in vederea initierii unor schimbari profunde la nivelul managementului societatii.

Dl. Fercala, prin prezentele sale zilnice in media, ne demonstreaza ca tentativele sale de P.R. personal sunt mai presus de activitatile curente de  administrare a portofoliului S.I.F. Transilvania. In conditiile in care portofoliul de active financiare al  societatii este afectat de fluctuatii masive de pret iar pietele externe de capital inregistreaza corectii semnificative, dl. Fercala se angajeaza in atacuri succesive si amenintari la adresa A.S.F. si deopotriva la persoanele pe care le identifica ca nu au aceeasi opinie cu dansul. Atacurile la adresa A.S.F. din postura sa de director al societatii, urmaresc strict obiectivul de a determina Autoritatea sa actioneze in sensul restabilirii majoritatii C.S. pe care dl. Fercala o controleaza, prin chiar d-nii reclamanti ai societatii in instanta, membri ai C.S., cu care actioneaza de coniventa.

Referitor la actiunea membrilor C.S., Szabo Stefan – presedinte, Carapiti Dumitru – vicepresedinte, si Lutac Gheorghe – membru, de a actiona in instanta S.I.F. Transilvania in incercarea de a anula/ suspenda executarea unor hotarari C.S. precizez urmatoarele pentru corecta informare a actionarilor si a tuturor persoanelor interesate in contextul informatiilor neadevarate prezentate de directorul general executiv. Hotararile C.S. contestate au fost adoptate cu votul a 4 din 7 membri C.S. si vizeaza imbunatatirea cadrului de guvernanta la S.I.F. Transilvania si inasprirea controlului exercitat de C.S. asupra directoratului societatii. Mai exact prin Hotararile respective s-a aprobat un nou R.O.F. (regulament de ordine si functionare) al C.S. , s-a schimbat componenta comitetelor consultative din cadrul C.S. si secretariatul C.S..

Dl. Fercala si colegii dansului, probabil afectati de pierderea controlului asupra majoritatii membrilor C.S-ului,  „au uitat” de  obligatiile de informare a actionarilor prin raport curent in termenul legal de 24 de ore cu privire la noua componenta a Comitetelor cunsultative ale C.S. N-au uitat in schimb de propriile interese si prin intermediul celor 3 membri ai C.S (care in fapt sunt prelungirea vointei dlui Fercala in consiliu)  au actionat in justitie societatea, fata de care au obligatia legala de loialitate conform legii si a actului constitutiv al SIF3.

Am toate indiciile necesare sa concluzionez ca actiunea reclamantilor impotriva S.I.F. Transilvania a fost facuta cu sprijinul dlui Fercala si a sefului departamentului juridic al societatii, subordonatul acestuia. Dl. Fercala in cadrul articolului sau (platit probabil tot din resursele societatii) promovat pe 26.02.2020, pe prima pagina a unui ziar, s-a deconspirat privind aceste actiuni ale membrilor C.S. reclamanti, anterior emiterii raportului curent al societatii din 27.02.2020 privind actiunea in justitie, prezentand detalii care nu pot fi descoperite la o simpla accesare a portalului instantei din Brasov. Pe portalul instantei este inregistrat dosarul 510/62/2020 cu obiect „Litigii cu profesionistii. Actiune in anulare”  si dosarul 511/62/2020 „Ordonanta presedentiala. Litigii cu profesionistii” , fara alte informatii.

Avand in vedere ca exista toate premisele pentru un simulacru de reclamatie-aparare in cadrul acestor procese,  deoarece dl. Fercala este si reclamant ( prin cei 3 membrii C.S.) si parat (ca si reprezentant conventional al S.I.F. Transilvania) subsemnatul am inregistrat pe rolul instantei  cereri de interventie in calitate de actionar si de membru C.S., pentru a  apara interesele S.I.F. Transilvania in contra intereselor personale ale unor membrii C.S. si directori, vremelnici.  E mai mult decat probabil ca dl. Fercala va achesa in numele S.I.F. la demersul reclamantilor, lasand societatea fara posibilitatea unei aparari reale, diligente si de buna credinta.

Imi exprim speranta si increderea ca actionarii societatii vor analiza in detaliu solicitarile actionarilor S.I.F. Transilvania prezentate in  cererea de convocare AGA si isi vor exercita votul diligent si informat in scopul reformarii S.I.F. Transilvania S.A. si stoparii abuzurilor conducerii executive sustinute de anumiti membrii C.S., membrii care datoreaza dlui Fercala mandatul de supraveghetori ai societatii”.

Recent, SIF Transilvania a publicat adresa prin care trei administratori și alți acționari cer pornirea acțiunii în răspunere pentru Mihai Fercală și Ștefan Szabo, dar și revocarea deciziei Consiliului de Supraveghere prin care a fost numit actualul Directorat pentru încă un mandat de patru ani. (Vezi aici adresa)

BVBStiri BVB

PREFAB SA (PREH) (19/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - semestrul II 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent privind importanta votului prin corespondenta AGA 27.01.2021

BERMAS S.A. (BRM) (19/01/2021)

Calendar financiar an 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent cf. art. 234 litera i) din Reg. 5/2018