Update articol:

OMV Petrom anunță numirea lui Martijn van Koten și a lui Alfred Stern ca membri provizorii în Consiliul de Supraveghere

OMV Petrom anunță numirea lui Martijn van Koten și a lui Alfred Stern ca membri provizorii în Consiliul de Supraveghere, în locul lui Wolfram Krenn și a lui Rainer Seele, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. Alfred Stern va fi și președintele Consiliului de Supraveghere.

Martijn van Koten va intra în CS, ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, începând cu data de 1 august 2021 și până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor.

Martijn van Koten s-a născut în Olanda, unde a studiat Inginerie Chimică la Universitatea de Tehnologie din Delft. Și-a început cariera profesională la Shell în 1994 unde a ocupat mai multe funcții de management și tehnice în industria rafinare și downstream în Marea Britanie, Germania și Olanda.

Începând cu 2004, Martijn van Koten a preluat funcțiile de Director General de Producție la Shell în Suedia și Singapore, înainte de a deveni Vicepreședinte Producție pentru Orient & Orientul Mijlociu în Singapore în 2009 și Vicepreședinte Furnizare & Distribuție in Statele Unite ale Americii în 2013. În 2013, Martijn van Koten s-a alăturat Borealis în calitate de membru al Directoratului, responsabil de Operațiuni, HSE & PTS în Austria. Din 2018 până în iunie 2021, a fost membru al Directoratului Borealis pentru Produse Chimice & Operațiuni în Austria. Martijn van Koten este membru al Directoratului OMV din 1 iulie 2021 și este responsabil de divizia Rafinare. Este căsătorit și are două fiice.

Alfred Stern, va fi membru provizoriu și Președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, începând cu data de 1 septembrie 2021 și până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor.

Începând cu aprilie 2021, Alfred Stern a fost numit membru al Directoratului OMV pentru Divizia Chimice și Materiale. Alfred Stern a fost Director General Executiv al Borealis din 2018, iar din 2012 a fost membru al Directoratului pentru Poliolefine și Inovație & Tehnologie. Alfred Stern s-a alăturat Borealis în calitate de Vicepreședinte Senior Inovație & Tehnologie în 2008, venind de la E.I. Du Pont de Nemours unde a deținut mai multe funcții de conducere în arii precum cercetare și dezvoltare, vânzări și marketing, calitate și managementul afacerii în Elveția, Germania și Statele Unite. În ultima funcție deținută, a fost Manager de Afaceri Global al unei unități de afaceri în Ingineria Polimerilor în Statele Unite. Deține un doctorat în științele materialelor și o diplomă de master în știința și ingineria polimerilor, ambele obținute la Universitatea Leoben din Austria. Alfred Stern a primit, printre altele, Medalia H.F. Mark, premiul DuPont pentru un brevet de produs nou și un Premiu de Onoare de la Ministerul Austriac de Științe și Cercetare.

Alfred Stern este cetățean austriac, este căsătorit si are doi copii.

Ca urmare a numirii sale ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern a fost, de asemenea, numit membru şi președinte al Comitetului Prezidențial şi de Nominalizare al OMV Petrom începând cu data de 1 septembrie 2021 și până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii