Update articol:

Partidele au conturat noua conducere a BNR (Actualizare – lista finală a candidaților)

Actualizare: Lista finală a candidaților pentru noul Consiliu de Administrație al Băncii Naționale a României, ce vor fi au audiați mâine, de la 11.30, de Comisiile de specialitate reunite din Senat și Camera Deputaților, cuprinde 13 nume.

Pe lângă candidații pe care partidele au anunțat (oficial sau au apărut informații pe surse) că îi susțin (vezi mai jos), pe listă mai apar Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal (numele său a fost vehiculat ca fiind susținut de PNL pentru conducerea BNR, însă, până la urmă partidul a decis să meargă pe alți candidați), Dinu Marin, Horia Neamțu și Aura Socol.

Partidele parlamentare și-au formulat propunerile pentru noul Consiliu de Administrație al Băncii Naționale a României, unele dintre ele anunțând oficial candidații.

Astfel, PSD îi susține pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator BNR. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator şi un post în executiv. Florin Georgescu şi Leonardo Badea (n.n. actualmente președintele Autorității de Supraveghere Financiară) sunt propunerile PSD, potrivit premierului Viorica Dăncilă.  De asemenea, se pare că și Gheorghe Gherghina va fi susținut de PSD, care are patru locuri în CA.

ALDE va susţine candidatura lui Dan Radu Ruşanu pentru Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale, dar pe o poziţie neexecutivă, a anunţat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a anunţat, vineri, că îl propune pe economistul Balint Csaba, în vârstă de 33 ani, pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, arătând că acesta este recunoscut profesional, în ciuda faptului că este foarte tânăr.

USR îl susține pe Cristian Popa, director de investiţii al NN Pensii, pentru noul consiliu de administrație al Băncii Centrale, potrivit unor surse apropiate situației.

Eugen Nicolaescu şi Virgil Stoenescu sunt propunerile PNL pentru conducerea BNR, potrivit unor surse politice. 

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni pe 3 iulie în sesiune extraordinară pentru numirea membrilor Consiliului de Administraţie al BNR, la Consiliul Fiscal, dar şi pentru desemnarea preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (19/05/2022)

Structura actionariat la data de 30 aprilie 2022

Erste Group Bank AG (EBS) (18/05/2022)

Rezultate vot - AGA Anuala din 18.05.2022

Digi Communications N.V. (DIGI) (18/05/2022)

Corectare erori materiale raport financiar Q1 2022

VRANCART SA (VNC) (18/05/2022)

Tranzactii parti afiliate conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)