Update articol:

Premierul Viorica Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și TAROM

Sursa foto: Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media, potrivit unui comunicat de presă.

„Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, consideră premierul Viorica Dăncilă.

În comunicat se mai precizează: “Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:

  1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.
  2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.”

Tarom: Mădălina Mezei nu a reusit să ducă la îndeplinire Hotărârile Consiliului de Administrație, AGA și nici anumite obligații care îi reveneau potrivit Statului Companiei și Contractului de Mandat

Răzvan Cuc: „Doamna Mezei trebuia să-și asume întârzierile manageriale trasate de către CA”

Pilotul Emil Dobrovolschi, revoltat de ce se întâmplă la Tarom: „Am ajuns să stăm pe canapele pe holuri, în timp ce în birourile noastre stau companii concurente”

Valentin Gvinda este noul director general al TAROM, după ce Mădălina Mezei a fost revocată din funcţie

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021