Update articol:

Radu Crăciun, APAPR: Dorim o listare a Hidroelectrica doar în România

* „Blocarea, timp de doi ani, a listării companiilor de stat s-a făcut pe maximul buselor; Încă o oportunitate ratată”

Suntem în grupul suporterilor care doresc o listare a Hidroelectrica doar în România, a spus, azi, Radu Crăciun, președintele APAPR (Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România).

“Credem că este în interesul participanților noștri. Este și în interesul bursei, care are o lipsă masivă de lichiditate și are nevoie de capitalizări mari, pentru a rămâne pe radarul investitorilor”.

Fondul Proprietatea, care deține 20% din Hidroelectrica, dorește să listeze cel puțin 15% din producătorul de energie. FP consideră că o listare duală a Hidroelectrica este necesară pentru a crește atât dimensiunea ofertei, cât și prețul care poate fi obținut.

Pe de altă parte, oficialii Bursei de Valori București consideră că este o idee bună ca Hidroelectrica să se listeze doar la București.

În prezent, acționarii Hidroelectrica au aprobat listarea doar la BVB.

Radu Crăciun a zis: ”În cel mai rău caz, dacă chiar se dorește o listare duală, care pentru noi ar fi planul B, ar trebui măcar să se facă pe o piață unde să putem investi și noi, ceea ce nu e cazul Londrei. Ar trebui să fie la Amsterdam, Frankfurt, piețe din Uniunea Europeană, pe care și noi să le putem accesa.”

Radu Crăciun a spus azi, că în 2022, bursa românească a fost mult mai stabilă decât cele externe.

El a explicat acest lucru: “Bursa locală are foarte multe companii din energie, domeniu care a performat foarte, foarte bine, așa cum am constatat cu toții în portofel.

Pe de altă parte, lichiditatea scăzută și interesul constant al fondurilor de pensii pentru achiziții de acțiuni, pentru că tot timpul vin bani noi, au ajutat la stabilitate.

Avem o mare problemă legată de dimensiunea bursei.

Amintesc că ultima listare a unei companii de stat a fost în 2014, acum 8 ani. Pe de altă parte, la nivel declarativ, ne dorim ca fondurile de pensii să investească în România. Din păcate, această blocare, timp de doi ani, a listării companiilor de stat s-a făcut pe maximul buselor. Prin blocarea privatizării s-a ratat maximul burselor. Încă o oportuniatate ratată și pentru companiile respective, dar și pentru sistemul de pensii private.”

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021