Update articol:

Suedia: Rezultatele finale ale alegerilor confirmă victoria la limită a coaliţiei de dreapta

steag Suedia, Suedia oprește licitația 5G, instanta a suspendat decizia de excludere Huawei Sursa: Pixabay

Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare de la sfârşitul săptămânii trecute din Suedia confirmă victoria la limită a coaliţiei de dreapta, care a obţinut 176 de locuri în legislativ, comparativ cu 173 pentru blocul condus de social-democraţi aflat la putere, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Prezenţa la vot la scrutinul de la 11 septembrie a fost de 84%.

Blocul de dreapta este condus de Ulf Kristersson, de la Partidul Moderat. Cu toate acestea, formaţiunea care a obţinut cele mai multe voturi din coaliţie a fost Partidul Democraţii Suedezi, care a primit 20,54% din sufragii, reprezentând 73 de mandate.

Decizia lui Kristersson de a se alia cu acest partid de dreapta populist a fost controversată. Mulţi ani, nicio formaţiune politică nu a vrut să se alieze cu Democraţii Suedezi.

Cele mai multe voturi le-a obţinut totuşi Partidul Social Democrat, 30,33%, adică 107 mandate. Însă procentul nu a fost suficient pentru o victorie a coaliţiei sale. Premierul Magdalena Andersson şi-a anunţat deja intenţia de a demisiona după această înfrângere.

Modul în care va arăta viitorul guvern suedez va deveni mai clar luni, când vor începe negocierile despre ce partid va primi şansa de a forma guvernul. Kristersson încă încearcă să se asigure că cele patru partide din coaliţia sa au o bază de înţelegere suficient de mare pentru a forma un guvern.

Andersson va conduce un guvern transnaţional până când viitorul executiv va fi pregătit să preia puterea.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative