Update articol:
CNN: Uraganul Laura a crescut miercuri în intensitate ajungând la categoria a 4-a şi este mai puternic decât Katrina

Uraganul Laura pune în mare pericol industria energetică din SUA – Departamentul de Energie al SUA anunţă că este pregătit de răspuns (video)

Foto Twitter Foto Twitter

* În calea Uraganului Laura există peste 60 de rafinării de petrol și uzine petrochimice

 

Departamentul de Energie al SUA (DOE) a anunţat că lucrează cu partenerii săi privaţi şi de stat pentru a răspunde rapid la problemele din sectorul energetic în momentul apariţiei uraganului Laura, care se preconizează că va lovi puternic joi dimineaţă, coastele americane din zona Golfului Mexic. 

CNN anunţă că Uraganul Laura a crescut în intensitate ajungând la categoria a 4-a,  mai are puţin şi ajunge la categoria a 5-a, fiind deja mai puternic decât uraganul Katrina. 

 

„Având în vedere că Uraganul Laura se apropie rapid de coasta golfului american, președintele Trump întreprinde acțiuni puternice și decisive pentru a asigura siguranța poporului american de acest dezastru natural”, a declarat Dan Brouillette,  secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, adăugând: „Pentru a ajuta la acest efort de răspuns în situații de urgență, Oficiul de Securitate Cibernetică, Securitate Energetică și Răspuns în Situații de Urgență (CESER) – creat în cadrul acestei Administrații pentru a coordona programele de reacție privind securitatea şi rezilienţa – lucrează cu FEMA (Agenția Federală pentru Managementul Urgențelor), precum și cu partenerii noștri de stat și locali”.

“Secretarul Brouillette și cu mine suntem pregătiți să participăm la eforturile de răspuns și refacere, inclusiv cu potențialul de a autoriza utilizarea Rezervei Strategice de Petrol (SPR), dacă este solicitată de președintele Trump”, a declarat secretarul adjunct Mark W. Menezes, adăugând: “Ca un program de intervenție de urgență, SPR este gata să fie operațional, chiar și în cele mai nefavorabile condiții, pentru extragere, așa cum s-a întâmplat anterior pentru a ajuta industria noastră internă de petrol și gaze”.

În plus, personalul Administrației Energetice de Sud-Vest (SWPA) al DOE s-a coordonat cu Corpul de Ingineri al Armatei și omologii SWPA pentru a se pregăti pentru furtună și pentru a răspunde solicitărilor de asistență pentru refacere în evaluarea daunelor și pentru sprijinirea eforturilor de reconstruirea atunci când sunt solicitați.

DOE anunţă că se coordonează cu industria, cu alte autorităţi și cu partenerii teritoriali pentru a sprijini eforturile de pregătire legate de uraganul Laura.

Uraganul Laura a crescut miercuri în intensitate ajungând la categoria a 4-a, fiind însoţit de vânturi cu viteze de până la 185 km/h şi ameninţând coastele americane din zona Golfului Mexic. Uraganul vine cu o creştere a nivelului apelor potenţial ″catastrofală″⁣, a anunţat Centrul Naţional pentru Urgane (NHC) din Statele Unite, citat de AFP.

Autorităţile din Texas şi Louisiana au decis evacuarea a cel puţin 500.000 locuitori. Oamenii sunt sfătuiţi să se adăpostească în hoteluri, pentru că centrele de evacuare ar fi putea fi supra-aglomerate.

Uraganul Laura ameninţă marile rafinării din Lake Charles, în Louisiana şi Beaumont/Port Arthur, în Texas, situate în apropiere de coaste.

“Aveţi doar câteva ore pentru a vă pregăti şi evacua”, a avertizat pe Twitter guvernatorul din Louisiana, John Bel Edwards, al cărui stat a fost afectat de Katrina, uragan de categoria a 5-a, cel mai puternic, ce a condus la inundarea a 80% din oraşul New Orleans şi a provocat o mie de decese, cu 15 ani în urmă, în august 2005.

În weekend, Laura a lăsat peste 1 milion de oameni fără curent electric. Iar producătorii de petrol au oprit producţia a 1,5 milioane de barili pe zi, care reprezintă 86% din producţia de petrol zilnică din Golful Mexic, sub nivelul de 90% pe care l-a determinat Uraganul Katrina, acum 15 ani.

Furtuna tropicală Laura s-a transformat marţi în uragan în Golful Mexic.

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023