Update articol:

Venezuela: Nicolas Maduro “repudiază” ameninţarea preşedintelui Trump privind o posibilă blocadă asupra ţării sale

Sursa foto - Twitter Nicolas Maduro Sursa foto - Twitter Nicolas Maduro

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a respins vineri ameninţarea omologului american Donald Trump privind posibilitatea impunerii unei blocade asupra ţării sale, adăugând că apele Venezuelei vor rămâne “libere şi independente”, transmite Reuters.

Maduro a mai declarat că a solicitat ambasadorului Venezuelei la ONU, Samuel Moncada, să denunţe în faţa Consiliului de Securitate ameninţarea ilegală a SUA, potrivit Agerpres.

Preşedintele Donald Trump declarase joi că ia în considerare instituirea unei blocade asupra Venezuelei în scopul intensificării presiunilor asupra preşedintelui Maduro, pentru ca acesta să renunţe la putere. Liderul de la Casa Albă nu a precizat însă când sau cum ar putea fi instituită o astfel de blocadă.

Preşedintele SUA a obţinut impunerea unei serii de sancţiuni tot mai aspre la adresa regimului de la Caracas şi a refuzat până acum să excludă recurgerea la o acţiune militară.

Oficialii americani au transmis însă cu claritate că se concentrează pe măsuri economice şi diplomatice şi nu au dat semne evidente de luare în considerare a opţiunii militare.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.06-03.07.2020