Update articol:

Veniturile totale ale EUROHOLD, compania mamă a Euroins România, au crescut de aproape 4 ori, ajungând la 1,62 miliarde euro, în primul semestru

Veniturile totale ale EUROHOLD, compania mamă a Euroins România, au crescut de aproape 4 ori, ajungând la 1,62 miliarde euro, în primul semestru
  • Afacerile din domeniul energiei generează venituri de 839 milioane EURO (1,64 miliarde BGN) și EBITDA de 68,8 milioane EURO  (134,6 milioane BGN)
  • Volumul primelor în asigurări a crescut cu 73%, până la 452,8 milioane EURO (885,6 milioane BGN)

Veniturile totale ale Eurohold Bulgaria AD au crescut aproape de 4 ori ajungând la 1,62 miliarde EURO (3,17 miliarde BGN) în perioada ianuarie-iunie, potrivit unui comunicat. EBITDA și profitul net s-au ridicat la peste 86 milioane EURO (170 de milioane BGN) și circa 37 de milioane de EURO (73 de milioane BGN) în prima jumătate a anului 2022.

Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care operează sub marca Electrohold, a contribuit cel mai mult la rezultatele bune. Aceasta a acumulat mai mult de jumătate din veniturile totale și peste 70% din profitul holdingului înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare, înainte de a calcula rezultatele societății-mamă și eliminările intragrup.

Afacerea de asigurări, reunită în Euroins Insurance Group (EIG), a contribuit în mod semnificativ la creștere. Volumul primelor EIG, a crescut cu 73% pe an, până la 452,8 milioane EURO (885,6 milioane BGN). Veniturile brute ale Eurohold din operațiunile de asigurare aproape s-au dublat la 777,8 milioane EURO (1,52 miliarde BGN). Holdingul a înregistrat un profit net de aproximativ 25,4 milioane EURO (50 de milioane BGN) din activități de asigurare.

Eurohold a renunțat complet și difinitiv la activitățile din domeniul auto și de leasing. Euro-Finance AD, compania specializată în investiții și servicii de brokeraj, rămâne parte a structurii holdingului.

“În vremuri dificile pentru fiecare industrie, marcate de conflictul de război în curs de desfășurare în Ucraina și de cea mai mare inflație din ultimii 25 de ani, Eurohold a înregistrat cele mai bune rezultate din istorie și și-a continuat dezvoltarea durabilă. Performanțele noastre au depășit așteptările inițiale. Cifrele noastre de succes din ultimul an și jumătate au dovedit că am urmat o direcție și o strategie de dezvoltare corespunzătoare. Modelul de afaceri pe care l-am proiectat și care se bazează pe doi piloni principali – energie și asigurări – își arată punctele forte exact în cele mai dificile perioade. Rezultatele semestriale solide ne fac să fim încrezători că putem obține performanțe operaționale bune chiar și în cazul unei evoluții economice nefavorabile în lunile următoare”, a comentat Kiril Boshov, președintele Consiliului de Administrație al Eurohold.    

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic și financiar lider care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Este listată la Bursa de Valori din Bulgaria și Varșovia. Eurohold deține Euroins Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din regiune. EIG oferă o gamă completă de produse de asigurare, deservește peste 4 milioane de clienți în 13 țări și are peste 3.000 de angajați. În 2021, Eurohold a achiziționat prin subholding-ul deținut în totalitate, Eastern European Electric Company, subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care operează acum sub marca Electrohold, au peste 3000 de angajați și deservesc aproape 3 milioane de consumatori din țară.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/03/2023)

Calendar financiar 2023 al Lion Capital SA (actualizat)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023