Update articol:

Vicepreşedintele CE Jyrki Katainen avertizează Italia în legătură cu riscul de contagiune a altor ţări din zona euro

Jyrki Katainen

Vicepreşedintele pentru ocuparea forţei de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate al Comisiei Europene, Jyrki Katainen, i-a cerut joi Italiei să prezinte un proiect de buget care să fie în concordanţă cu angajamentele sale precedente şi a avertizat în legătură cu riscurile de contagiune pentru alte state din zona euro, transmite Reuters.

”Situaţia este extrem de fragilă”, a declarat Katainen jurnaliştilor atunci când a fost întrebat despre proiectul de buget al guvernului de la Roma şi reacţiile iniţiale negative ale pieţei.

Reprezentantul Comisiei Europene a adăugat că nimeni nu doreşte o instabilitate financiară care poate afecta Italia şi alte ţări din zona euro, ‘ce ar putea suferi de pe urma riscurilor de contagiune’. Katainen a spus că executivul comunitar încearcă să convingă Italia să-şi schimbe planul bugetar, care în prezent încalcă regulile fiscale ale UE.

”Interesul nostru este de a obţine un rezultat care este credibil şi de a încerca să convingem guvernul italian să-şi asume responsabilitatea, care se află în mâinile sle”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Italia şi alte ţări din zona euro trebuie să prezinte până luni, 15 octombrie, proiectele lor de buget pentru anul viitor. ”Noi sperăm că putem avea o cooperare bună cu guvernul italian. Nu este prea târziu pentru a menţine stabilitatea şi pentru a fi siguri că în Italia creşterea economică poate continua”, a încheiat vicepreşedintele CE Jyrki Katainen.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/11/2023)

Finalizarea etapei a treia si inchiderea Programului 8 de rascumparare actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Raport curent cf. art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/11/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 27.11.2023 - 28.11.2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Contract Retehnologizare Unitatea 1