Update articol:
Întâlnire cu investitorii la New York

Volintiru, Romgaz: Avem în vedere finalizarea investiției de la Iernut și demararea celei de la Mintia, extinderea de capacitați de explorare și exploatare din Marea Neagră, cat și dezvoltarea regională

Conducerea Romgaz are în vedere finalizarea investiției de la Iernut și demararea celei de la Mintia, extinderea de capacitați de explorare și exploatare din Marea Neagră cat și dezvoltarea regională, a transmis Adrian Volintiru, directorul general al companiei, care a participat la New York la Conference Emerging and Frontier Markets., conform unei postări pe Facebook-ul companiei.

Volintiru a mai transmis că industria petrochimică este de interes pentru Romgaz, precum și cooperarea internațională, care va aduce nu doar vizibilitate și notorietate la nivel regional cât și potențial crescut de implicare în dezvoltarea de interconexiuni care sa contribuie la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze. Managementul eficient prin identificarea mai multor surse de aprovizionare are menirea ca pe termen lung să contribuie la creșterea stabilității în aprovizionare și a predictibilității în ceea ce privește asigurarea de gaz pe termen mediu și lung, conform CEO-ului companiei.

La New York, delegația Romgaz a avut întâlniri unu la unu cu reprezentanți ai companiilor de brokeraj, ai investitorilor și corporațiilor interesate să investească în acțiunile Romgaz (SNG).
Aceste planuri au mai fost communicate de conducerea Romgaz.

Tot astăzi, Ministerul Energiei a transmis că Guvernul actual se pregătește pentru construcția unui grup nou de producție în cadrul CEH la Minitia. Această investiție în ciclu combinat va stabiliza economic, social și energetic întreaga regiune și implicit România, conform Ministerului.

Potrivit acestuia, Romgaz a luat decizia de a comanda un studiu de fezabilitate privind oportunitatea investiției la Mintia. Aceasta este o etapă obligatorie înainte de o eventuală decizie de a investi într-un astfel de proiect.

„Ne dorim să inaugurăm centrala de la Iernut în februarie 2020 și ca întârzierile de 3-4 luni să fie recuperate”

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27 noiembrie 2020

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2020)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27 noiembrie 2020

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2020)

Comunicat - finalizare proiect BRUA - faza I