Update articol:

Alinso Group: Investițiile publice semnificative în infrastructură  sunt esențiale pentru o revenire rapidă, dezvoltare economică și prosperitate pe termen lung. Această criză ar putea fi motorul inovației și al schimbărilor pozitive

default

Alinso Group, companie internațională care administrează parcuri de afaceri și industriale, prezentă în România prin PWP Bucharest North, consideră investițiile în infrastructura publică drept o modalitate extrem de eficientă pentru România, de a restabili activitatea în afaceri și de a atrage totodată mai multe noi investiții, care pe termen lung vor ajuta la redresarea economiei, potrivit unui comunicat de presă.

“Investițiile în infrastructura publică, autostrăzi, căi ferate, a nu uita școlile și sectorul medical, s-au dovedit a fi un instrument principal pentru a ajuta economia să se redreseze, datorită efectului multiplicator. România poate transforma această criză într-o oportunitate prin investiții mari în infrastructură, nevoile de investiții fiind estimate la 40 de miliarde de Euro pe parcursul următorilor 10 ani, conform evaluărilor proprii ale autorităților”, a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.

Criza actuală de sănătate se va diminua în săptămânile următoare, iar redresarea economică va reveni in prim-plan ca prioritate principală. Primul pachet de stimulare economică și fiscală, în valoare de 2% din PIB, a fost deja aprobat de autoritățile române, în timp ce se discută despre un sistem de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de Euro, potrivit aceleași surse.

 “Noi înșine am investit câteva milioane de euro în infrastructură, în drumuri și utilități, și suntem mândri să vedem că, de asemenea, Uniunea Europeană a remarcat realizarea noastră în atragerea clienților de nivel înalt, atât naționali, cât și internaționali. Această criză va accelera tendințele structurale și a venit momentul să înțelegem că acum România poate sa devina un  mediu atractiv, stabil și previzibil, pentru a trăi și a munci, a atrage și a păstra talentele”, declară Ivan Lokere.     

În cumunicat se mai precizează: “Într-adevăr, diferențiatorul pentru a păstra și a atrage talentele este în primul rând calitatea vieții și aceasta implică școli bune și un sistem de asistență medicală de încredere. Investițiile în infrastructură au ca rezultat crearea de locuri de muncă pentru persoane din mai multe categorii și contribuie la stabilitatea socială.  

Beneficiile investițiilor mari în infrastructură pot fi observate cel mai bine la PWP Bucharest Nord, cel mai mare parc industrial din Europa de Sud-Est, dezvoltat de Alinso Group, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare. Parcul industrial este situat în imediata vecinătate a autostrăzii A3 București – Ploiești, la intersecția a 3 coridoare de transport pan-europene și beneficiază de un terminal intermodal și conexiuni feroviare. PWP Bucharest North are în prezent peste 3.000 de angajați, lucrând pentru mai mult de 60 de companii internaționale, din industrii precum cea farmaceutică, logistică sau producție high-tech”.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020