Update articol:

Ambasada Israelului în România: Compania IceCure Medical are undă verde pentru o tehnologie revoluționară de tratare a tumorilor

Tlalit Bussi Tel-Tzure, VP of BD & Global Marketing at IceCure Medical Tlalit Bussi Tel-Tzure, VP of BD & Global Marketing at IceCure Medical

Compania israeliană IceCure Medical are undă verde pentru o tehnologie revoluționară de tratare a tumorilor, potrivit Ambasadei Israelului în România, care precizează că metodă propusă – crioblatia – distruge țesuturile canceroase prin înghețarea lor. 

Astfel, IceCure, o companie medicală cu sediul în Tel Aviv, a primit o aprobare suplimentară din partea Agenţiei Federale pentru Hrană şi Medicamente a SUA (FDA) pentru tehnologia sa de tratare a tumorilor canceroase. 

Într-un interviu acordat The Jerusalem Post, Tlalit Bussi Tel Tzure, vicepreședintele IceCure, a declarat că compania a primit prima aprobare de către FDA în 2010 în urma unor studii clinice și evaluări. Compania a fost fondată în 2006.

Sistemul de crioblatie a devenit comercial în 2014”, a explicat ea, menţionând: „Am avut aprobarea generală a FDA pentru a trata țesuturile benigne și canceroase, dar nu aveam o aplicație specifică, adică ce organ tratăm cu sistemul de crioblatie”.

Tel Tzure a explicat că noua aprobare a FDA „ne permite să ne extindem capacitățile în SUA, ceea ce înseamnă că acum putem trata tumorile hepatice și renale care sunt canceroase cu sistemul nostru”.  

Întrebată cum funcționează sistemul, Tel Tzure a explicat că crioblatia înseamnă  distrugerea țesutului tumoral canceros sau benign prin îngheţare. „Folosim azot lichid pentru a scădea temperatura la vârful unei sonde și introducem sonda în corp – în tumoră”, a explicat ea.

Tumora se dispersează apoi în mod natural. Timpul de tratament este scurt, în general procedurile durează mai puțin de o oră.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)