Update articol:

AOAR propune evaluarea posibilităţii adoptării unui salariu minim orar şi nu lunar

Eliminarea salariului minim ar putea fi un factor ce poate stimula crearea de noi locuri de muncă în zone mai puţin atractive, în principal din cauza lipsei infrastructurii, consideră Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

AOAR susţine: “Apreciem ca obiectiva iniţiativă domnului ministru Teodorovici, în legătura cu importanţa fixării sau nu a unui salariu minim în sectorul privat, luând în considerare realităţile structurii economice şi diferenţele de productivitate între diverse sectoare. (…) În cadrul analizelor şi discuţiilor vizând eliminarea sau menţinerea salariului minim obligatoriu în sistemul privat, AOAR propune evaluarea posibilităţii adoptării unui salariu minim orar şi nu lunar, ceea ce ar corespunde realităţii unei economii marcate de variaţii ale cererilor de pe piaţa internă şi internaţională”.

AOAR apreciază ca specializarea şi dezvoltarea serviciilor care asigură o valoare adăugată crescută poate fi stimulată prin introducerea aplicării legale şi nu prin calcule aritmetice (salariu lunar împărţit la 160 ore) a salariului minim orar, permiţând astfel o flexibilizare normală a costurilor cu forţa de muncă şi o creştere a competitivităţii companiilor.

AOAR solicită Guvernului să înţeleagă dificultăţile cu care se confruntă mediul de afaceri, urmare şi a unor decizii guvernamentale, ceea ce face ca realitatea pieţei muncii din România să fie una defavorabilă creşterii durabile a economiei româneşti.

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

VES SA (VESY) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020