Update articol:

Coronavirus: Reuniunile de Paşte ”nu vor fi posibile”, afirmă regele Suediei

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a lansat un apel duminică supuşilor săi de a nu organiza reuniuni de familie cu ocazia sărbătorilor de Paşte, subliniind că “aceasta nu va fi posibil” în plină pandemie de coronavirus, scrie AFP, potrivit Agerpres.

“Săptămâna sfântă (…) este un moment în care ne place să călătorim şi poate să ne înconjurăm de familie şi prieteni. Mulţi mergem la biserică”, a afirmat suveranul suedez într-un mesaj difuzat duminică seară.

“Unele dintre acestea nu vor fi însă posibile cu ocazia Paştelui din acest an. Trebuie să acceptăm asta. Trebuie să ne gândim de două ori, să ne pregătim să rămânem acasă”, a continuat el.

Suedia a ales o abordare foarte originală în Europa şi care a provocat serioase discuţii la nivel naţional şi internaţional, refuzând izolarea populaţiei la domiciliu. Şcolile şi restaurantele au rămas deschise.

Autorităţile sanitare i-au îndemnat pe cetăţeni la “responsabilitate”: distanţare socială, aplicare strictă a regulilor de igienă, izolare în cazul apariţiei unor simptome.

Rezultatul este controversat: duminică, ţara număra 6.830 de cazuri şi 430 de morţi, faţă de 3.700 de cazuri şi 110 morţi cu o săptămână înainte.

Ca şi numeroase alte ţări, datele sunt foarte probabil subevaluate, deoarece sunt testaţi numai pacienţii spitalizaţi şi personalul care acordă îngrijiri.

Regele, 74 de ani, şi regina Silvia, 76 de ani, s-au izolat de bunăvoie în castelul Stenhammar, la sud de capitala Stockholm.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/05/2022)

Nuclearelectrica, NuScale & E-Infra semneaza un Memorandum de Intelegere

MUNICIPIUL BISTRITA (BIS29) (24/05/2022)

Plata rata cupon 50, rambursare rata principal 50 & calcul rata dobanda pentru cuponul 51

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014