Update articol:
Ca răspuns la controversatul proiect de lege al Chinei care încalcă autonomia Hong Kongului

Donald Trump promite o ripostă până la sfârşitul săptămânii

Sursa foto: whitehouse.gov

Preşedintele american, Donald Trump, a promis să anunţe până la sfârşitul săptămânii măsuri “foarte interesante” ca răspuns la controversatul proiect de lege al Chinei care încalcă autonomia Hong Kongului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Întrebat despre posibilitatea unor sancţiuni împotriva Beijingului, Donald Trump a răspuns: “Pregătim ceva chiar în acest moment”.

“Cred că veţi găsi asta foarte interesant, dar nu doresc să vorbesc astăzi despre aşa ceva, voi vorbi peste câteva zile”, a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă, fără să precizeze dacă această ripostă include sancţiuni.

“Veţi auzi vorbindu-se despre asta înainte de sfârşitul săptămânii, în mod foarte puternic”, a mai spus preşedintele SUA, întreţinând oarecum misterul.

Parlamentul chinez a prezentat săptămâna trecută şi intenţionează să voteze în următoarele zile o lege privind “protejarea securităţii naţionale” în Hong Kong. Aceasta intenţionează să consolideze “mecanismele de aplicare” în acest domeniu în fosta colonie britanică zguduită în 2019 de proteste împotriva autorităţilor de la Beijing care au avut uneori un caracter violent.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, acest proiect de lege “subminează angajamentele şi obligaţiile asumate de Republica Populară Chineză în Declaraţia comună chino-britanică”, care asigură o anumită autonomie Hong Kong-ului după retrocedarea sa Chinei de către Regatul Unit în 1997.

BVBStiri BVB

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (15/07/2020)

Notificare Tradeville - Suspendare furnizare cotatii incepand cu ora 10:00

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (15/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

OMV PETROM S.A. (SNP) (15/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017 - iunie 2020

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (15/07/2020)

VAN la data de 30 iunie 2020