Update articol:
COMUNICAT DE PRESĂ

ETSI, China BDA, Altice Portugal și Huawei lansează F5G, pentru dezvoltarea industriei de rețele fixe

În cadrul celui de-al XVII-lea Summit Huawei al Analiștilor Globali (HAS), Institutul European al Standardelor de Telecomunicații (European Telecommunications Standards Institute – ETSI), China Broadband Development Alliance, Altice Portugal și Huawei au lansat împreună inițiativa Rețelei Fixe de a Cincea Generație (Fifth Generation Fixed Network – F5G), invitând parteneri globali de tip upstream și downstream din industria rețelelor fixe să se alăture organizației F5G în vederea dezvoltării unei industrii prospere, potrivit unui comunicat de presă.

În era Internet of Everything (IoE), conectivitatea omniprezentă va forma baza unei societăți inteligente. Cum atât conectivitatea wireless cât și cea fixă au intrat în cea de-a cincea generație, avem la dispoziție un număr crescând de inovații în domeniul serviciilor 5G și F5G. Nu există dubii că 5G+F5G vor încuraja dezvoltarea rapidă a economiei digitale globale. Dar dezvoltarea industriei rețelelor fixe încă se confruntă cu problema unui ecosistem fragmentat în industrie, ce îi încetinește creșterea la nivel global. Din moment ce în industria rețelelor wireless s-a construit un ecosistem înfloritor, este nevoie urgentă de o colaborare extinsă în cadrul industriei globale a rețelelor fixe, se mai arată în comunicat.

Luca Pesando, președintele Grupului de Specificații din Industria F5G din cadrul ETSI (ISG F5G), a declarat: “Pe 25 februarie, ETSI a lansat oficial ISG F5G, care își propune să studieze evoluția rețelelor fixe prin definirea unor îmbunătățiri ale soluțiilor deja existente și definirea noilor caracteristici ale rețelei fixe de a cincea generație, pentru a transforma paradigma Fiber to the Home în Fiber to Everything Everywhere (Fibră către orice și oriunde), și a definit trei cazuri principale de utilizare F5G: conexiunea full-fiber (full-fiber connection – FFC), broadband fix îmbunătățit (enhanced fixed broadband – eFBB), și experiența fiabilă garantată (guaranteed reliable experience – GRE). Dorim să ne invităm toți colegii să se alăture inițiativei ETSI ISG F5G și să contribuie la îmbunătățirea vieții indivizilor și societății, lucruri oferite de tehnologia fibrei optice în era F5G.”

Wei Leping, director-adjunct al Comitetului Director de Tehnologia Comunicației din cadrul MIIT & președinte al Comitetului Director de Tehnologie al China Telecom, a comentat: “Pentru a sprijini implementarea pe scară largă a unei serii de noi tehnologii și aplicații precum 5G, și pentru a promova utilizarea rețelelor de fibră în toate scenariile cu aplicații posibile, este esențial ca industria de profil să se concentreze pe F5G pentru a formula specificații unitare aplicabile celor trei scenarii de bază: rețele de transport, de acces și la sediul clientului. Acest lucru poate reduce prevalența unor specificații private, nejustificat de fragmentate, precum și obține economii la scară în industria optică.” 

Ao Li, director al Institutului de Tehnologie și Cercetarea Standardelor din cadrul Academiei Chineze de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (China Academy of Information and Communications Technology – CAICT) și secretar general adjunct al China Broadband Development Alliance, a declarat: “China se îndreaptă rapid către era F5G, iar fibra broadband de 100M este din ce în ce mai apreciată.
Până la finele lunii februarie 2020, numărul utilizatorilor de broadband gigabit ajunsese la 1.970.000. China accelerează dramatic aplicarea inovațiilor F5G pentru a-și crește economia digitală, servind astfel drept punct de referință pentru alte țări.”

LUIS ALVEIRINHO, CTO al Altice Portugal, a declarat: “Intrăm în era Societății Gigabit, sub auspiciul digitalizării, convergenței și conectivității full-fiber. Altice Portugal este mândră să se afle în prima linie a transformării strategice în direcția Rețelelor de foarte mare capacitate (Very High Capacity Networks – VHCN) în Europa, răspunzând astfel foarte eficient cerințelor clienților săi. Dar încă ne așteaptă multe provocări, iar prin intermediul ETSI F5G ISG lucrăm la un nou cadru prin care să sprijinim următoarea generație de rețele fixe, deschizând drumul pentru noi servicii și pentru fiber to everything and everywhere, ceea ce va aduce și mai mari beneficii cetățenilor, companiilor, comunităților și națiunilor.” 

David Wang, director executiv al Consiliului Huawei, a adăugat: “O industrie înfloritoare trebuie să se bazeze pe standarde cuprinzătoare și un ecosistem pe măsură. Inițiativa F5G propusă reprezintă momentul ideal pentru a crea un ecosistem cuprinzător al industriei optice. Huawei a propus strategia Intelligent OptiX Network, orientată special către era F5G. Această strategie optimizează transportul optic și domeniile de acces optic; de asemenea, lansează produsele inovatoare OptiXtrans, OptiXaccess și seria OptiXstar, pentru a construi o conectivitate optică ubicuă și a oferi o experiență premium cu o simplă atingere de deget.” 

F5G va extinde serviciile Fiber to the Home la nivel Fiber to the Enterprise, creând mai multe scenarii de utilizare a serviciilor F5G. Având un ecosistem cuprinzător, industria F5G va ajuta piața să se dezvolte și să inaugureze o nouă eră a industriei optice globale.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera