Update articol:

Florin Roman, PNL: Am atacat la CCR legile PSD privind amânarea plății ratelor bancare și a utilităților

Am atacat la CCR legile populiste scrise de Dăncilă și Andrușcă, a scris, pe Facebook, deputatul PNL Florin Roman.

El a făcut referire la legile PSD privind amânarea plății ratelor bancare și a utilităților, votate, vineri, în Camera Deputaților.

Florin Roman a scris: “❗️Pe principiul “Fă-te că muncești”, PSD a depus două inițiative legislative scrise pe “genunche”, parcă de Viorica Vasilica Dăncilă și Dănuț Andrușcă. Deși Constituția prezumă o corecta loialitate între Guvern și Parlament, PSD încearcă practic, să împiedice măsurile luate deja de guvern, prin înregistrarea inițiativelor în aceeași zi în care au fost adoptate de guvern. Și fără avizul Consiliului Economic și Social! În graba de a sabota măsurile luate deja de guvern, majoritatea toxica a PSD a trecut aceste proiecte cu tăvălugul, fără dezbatere parlamentară și fără avize de la comisii importante, precum cea juridică sau economică. Celor doua inițiative le lipsesc punctul de vedere al guvernului și impactul socio-economic, juridic și bugetar, deși PSD, partidul populismului, deschide calea unor “facilitati”, care în final, vor fi suportate tot de cetățeni, fie în plata lunară a ratei majorate la bancă, fie în factura mai costisitoare la utilități.

❗️În cazul suspendării ratelor la bănci, măsura propusă nu face diferența între rău platnici și buni platnici, propunerea PSD tratând la fel pe cei cu plata la zi a ratelor și pe cei care nu au plătit de 3 luni. În cazul facilităților fiscale, în care PSD propune amânarea plăților la utilități, în comunicarea publică, populiștii au “uitat” să amintească de măsura acoperirii golului la operatorii de distribuție, din credite, ceea ce înseamnă ca după 3 luni, PSD le face cadou romanilor facturi greu împovărătoare. La fel și în cazul CAS și CASS.

❗️În forma propusă,cele doua proiecte nu sunt doar neserioase, ci și amatoriste și populiste.

❗️Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta și ale aliaților de strânsură, întorc România în vremurile epocii de aur a tovarășului Nicolae Ceaușescu, cu efecte devastatoare pentru economia națională și cetățenii români. Populismul și iresponsabilitatea acestor politicieni declanșează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie și va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă.

❗️Deputații liberali au explicat în cadrul așa ziselor dezbateri parlamentare, neconstituționalitatea adoptării acestor legi populiste și iresponsabile. Cu toate acestea, PSD, Pro România și acum, “oamenii noi” in politica, au votat cot la cot, din perspectivă pur electorală, în contradicție totală cu funcționarea unei economii funcționale, oricum șubrezită de criza pandemică.

❗️Asigurăm cetățenii onesti ai României și mediul financiar că aceste legi toxice nu vor intra în vigoare”.

Premierul Ludovic Orban a comentat în termeni duri, duminică seară la Digi 24, legile adoptate de Parlament la inițiativa PSD precum amânarea ratelor la bănci și amânarea plății facturilor la apă, gaze. „Este o febrilitate a unor partide să vină cu propuneri care nu au nicio legătură cu realitatea. Credeți-mă ce va spun, măsurile luate de guvern sunt serioase, făcute la limita costurilor suportabile și încearcă să mențină o raționalitate economică. Nu pot fi de acord cu neplata utilităților, apă, gaze, telefonie mobilă, fără să existe un motiv foarte serios, pentru că altfel afectăm și companiile rămase în viață. Dacă le afectăm și pe acesta, unde ne ducem? Vor pune pe butuci economia (…) M-am săturat de populisme care să gâdile urechea unor alegători”, a zis Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Persoanele fizice şi juridice, afectate de COVID 19, pot cere amânarea la plata serviciilor de utilităţi (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice şi de internet, cablu TV)

Proiectul de Lege al PSD pentru suspendarea rambursării creditelor a fost aprobat de Camera Deputaţilor

 

 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017