Update articol:

Germania: Cancelarul Angela Merkel le cere conaţionalilor ei să evite vizitele de Crăciun

Merkel

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă conaţionalilor ei să evite vizitele în familie cu ocazia Crăciunului şi să le înlocuiască cu întâlniri prin videoconferinţă, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters.

”Femeile şi bărbaţii aflaţi departe de casă pentru a ne garanta securitatea ştiu ce înseamnă să ai legături limitate cu cei dragi. Ei ştiu ce înseamnă să ai acces doar la Skype pentru o perioadă îndelungată în loc să stea împreună” cu familia, a spus Merkel în mesajul său video săptămânal.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore, până sâmbătă la prânz, peste 31.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 702 decese cauzate de această boală, potrivit Institutului Robert Koch. Nivelul este dublu faţă de numărul infecţiilor raportat pe 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown strict.

”Ceea ce aştepată mulţi dintre noi în perioada Crăciunului este ceva obişnuit pentru oamenii aflaţi în misiuni în străinătate”, a subliniat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

La 27 decembrie Germania ar urma să înceapă administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Pfizer împreună cu cea germană BioNTech.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021