Update articol:

Instanța a anulat decizia prin care ASF l-a exclus pe brokerul Ovidiu Adrian Ormenișan pentru 3 ani de piață

sursa Pixabay
*De asemenea, Curtea de Apel a diminuat amenda aplicată brokerului

Brokerul Ovidiu Adrian Ormenișan a câștigat procesul cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), prin care contestase amenda de 45.000 lei primită de la instituție în 2017, dar și faptul că fusese exclus pentru trei ani din piața de capital.

Prin decizia 1440/12.10.2017, ASF l-a sancționat pe Ovidiu Adrian Ormenișan, în calitate de agent pentru servicii de investiții financiare și Șef Serviciu Tranzacționare în cadrul S.S.I.F. BRK Financial Group S.A., cu amendă în cuantum de 45.000 lei, retragerea autorizației de agent pentru servicii de investiții financiare și interzicerea pentru o perioadă de 3 ani a dreptului de a ocupa o funcţie, de a desfăşura o activitate sau de a presta un serviciu pentru care se impune autorizarea în condiţiile Legii nr. 297/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Sancțiunile au venit după o serie de orine introduse în piață cu încălcarea regulamentelor și legilor în vigoare, potrivit ASF.

Pe 15 februarie 2018, brokerul s-a adresat instanței, pentru anularea actului ASF, după ce, anterior, contestația la ASF i-a fost respinsă.

Astfel, Curtea de Apel București a anulat decizia de respingere a contestației și, parțial, decizia de sancționare. Instanța a diminat amendat aplicată brokerului de la 45.000 lei, la 15.000 lei, și a revocat măsurile cu privire la retragerea autorizației și excluderea din piață pentru trei ani.

ASF a fost obligată la cheltuieli de judecată de 4050 lei.