Update articol:

Iulian Iancu: “Suntem obligați să privim sectorul energetic ca fiind domeniul crucial al relansării economiei, iar energia curată trebuie să fie în centrul recuperării României”

Din păcate, România a ajuns la performanța de a plăti cele mai mari prețuri la energie electrică din Europa, după Polonia.

 

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, spune că trebuie lansat rapid un program de măsuri de stimulare a economiei care să vizeze în primul rând reducerea facturilor la energie.

“Abia ulterior vom putea vorbi despre investiții, crearea de locuri de muncă, case, spitale, școli, IMM-uri etc.”, consideră Iulian Iancu, care precizează: “Acum mai mult ca oricând suntem obligați să privim sectorul energetic ca fiind domeniul crucial al relansării economiei, iar energia curată trebuie să fie în centrul recuperării României după această criză”.

Domnia sa explică: “Criza a arătat vulnerabilitatea lanțurilor noastre de aprovizionare, a provocat întârzieri pentru proiectele pe piețele emergente și, în unele cazuri, a stopat producția în Europa. În ceea ce privește România, cred că este elocventă această imagine (vezi foto de mai jos), care demonstrează că UE este ruptă în două zone, cea de N-V și cea de Centru și S-E. Din păcate, România a ajuns la performanța de a plăti cele mai mari prețuri la energie electrică din Europa, după Polonia. Nu putem plăti un preț dublu la energia electrică față de cel din Franța, Spania sau Portugalia și cu 30% mai mare decât Germania, Olanda și Austria, iar în aceste condiții mai vrem să fim și competitivi.

Această imagine ar trebui să tragă semnalul de alarmă pentru Guvern și ar trebui să fie punctul de plecare pentru un pachet economic de relansare a economiei României. Guvernul României trebuie să înțeleagă că prețurile cele mai mari la energie din întreaga Europă corodează competitivitatea produselor românești, exportul de produse, locurile de muncă, gradul de suportabilitate, nivelul de trai, etc”.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie