Update articol:

MTI: Compania maghiară FGSZ se concentrează pe importurile de gaze din România

https://fgsz.hu/ https://fgsz.hu/

Planul de dezvoltare pe zece ani al companiei ungare de transport de gaze „FGSZ Földgázszállító Zrt.” se concentrează pe construcţia coridorului româno-maghiar de transport al gazelor naturale, potrivit publicaţiei ungare de economie „Világgzdaság”, citată de MTI .

Astfel în prima fază a dezvoltării, începând din octombrie, capacitatea transportului de gaze dintre Ungaria şi România va creşte la 1,75 de miliarde de metri cub pe an şi va deveni posibil transportul bidirecţional, susţine MTI, care precizează: „Coridorul româno-maghiar de transport al gazelor naturale va lua naştere prin dezvoltarea infrastructurii conectate la conducta Szeged-Arad, pusă în funcţiune în 2010, în primul rând prin dezvoltarea infrastructurii de la Szada şi Gödöllő”.

Conform MTI, demararea celei de-a doua faze, care va face posibil transportul a 4,4 miliarde de metri cub pe an din gazele naturale de la Marea Neagră, va primi undă verde în momentul în care jucătorii de pe piaţa economică vor contracta proporţia aşteptată a capacităţii de import româno-maghiară. Durata licitaţiei corespunzătoare acestei capacităţi a fost prelungită până la 30 mai, la cererea comercianţilor.

Între timp, FGSZ a început realizarea proiectului care vizează îmbunătăţirea securităţii aprovizionării zonei de nord-est a Ungariei, proiect legat tot de coridorul de transport româno-maghiar, potrivit MTI, în aşa fel încât să se pregătească pentru eventualele dificultăţi care ar putea să apară în procesul de aprovizionare.