Update articol:

OMV Petrom a investit 65 de milioane de euro în noua unitate Policombustibili din rafinăria Petrobrazi

Sursa Pixabay

OMV Petrom a pus în funcțiune, la rafinăria Petrobrazi, noua unitate Policombustibili care permite conversia GPL și a benzinei ușoare de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată – benzină și motorină – cu ajutorul unei tehnologii inovative, potrivit unui comunicat, tranasmis Bursei de Valori București.

Lucrările la proiectul unității Policombustibili au început în 2017 și au necesitat investiții de aproximativ 65 de milioane de euro.

Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume și este prima care convertește și benzină ușoară de joasă calitate, nu doar GPL.

Anual, circa 50.000 de tone de benzină și motorină vor rezulta din conversia GPL și a benzinei ușoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri, a anunțat compania.

Capacitatea totală a rafinăriei Petrobrazi va rămâne neschimbată, la 4,5 milioane de tone anual. În perioada 2005-2018, rafinăria Petrobrazi a beneficiat de investiții de aproximativ 1,6 miliarde euro în proiecte de modernizare, de construire a unor instalații noi și în proiecte de mediu.