Update articol:

Protestul de la Liceul Șincai – Părinții susțin că primarul Băluță a trimis oameni pro-relocare să se infiltreze printre manifestanți

protest sincai

Parinții participanți la protestul de la Liceul Șincai susțin că primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a trimis oameni pro relocare, infiltrați printre protestatari. Parinții spun ca aceștia nu au legatură cu liceul.

protest sincai infiltrati

Elevi şi părinţi şi profesori de la Liceul Şincai protestează acum împotriva relocării liceului.

La liceu a venit şi ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.  Ministrul a spus că nu va fi nici o relocare în timpul acestui an şcolar: “Elevii vor avea şansa să se pregătească în continuare pentru bacalaureat. Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an şcolar! Am discutat cu toate părţile deja”.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a spus: “Realitatea este că această clădire are risc seismic 2 şi nu are autorizaţie ISU. Este foarte important ca fiecare dintre noi să trăiască în condiţii de siguranţă”.

Primăria Sectorului 4 a înregistrat în instanță o cerere de evacuare – ordonanță președințială – a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, după ce în trecut a solicitat relocarea pentru realizarea de lucrări de consolidare, relocare refuzată de Consiliul de Administrație.

Judecătoria Sectorului 4 urmează să discute solicitarea într-o ședință programată pe 16 februarie. Înregistrarea solicitării primăriei condusă de Daniel Băluță a fost facută joi, 4 februarie.

Mai mulți părinți ai elevilor de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Sectorul 4 al Capitalei au transmis, recent, mai multor instituții, printre care Ministerului Educației și Președintelui României, o petiție împotriva relocării elevilor și profesorilor, așa cum dorește primăria Sectorului 4, în vederea realizării unor lucrări de „consolidare”. 

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a precizat că nu deține informații privind încadrarea în vreo clasă de risc seismic a imobilului Colegiului Național Gheorghe Șincai, situat în Calea Șerban Vodă nr. 167, sector 4, București.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)