Update articol:

România poate sprijini Tunisia în domeniul agriculturii prin expertiza acordată în zootehnie, irigaţii şi îmbunătăţiri funciare

Sursa foto: Facebook

România ar putea sprijini Tunisia în domeniul agriculturii prin expertiza acordată în zootehnie, irigaţii şi îmbunătăţiri funciare, dar şi în ceea ce priveşte utilizarea durabilă a pesticidelor, în timp ce Tunisia ar putea exporta cantităţi importante de ulei de măsline de foarte bună calitate, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Aceste oportunităţi de cooperare au fost discutate marţi de către ministrul interimar de resort, Adrian Oros, cu ambasadorul Republicii Tunisiene la Bucureşti, E.S. Raja Jhinaoui Ben Ali.

“Ministrul Adrian Oros a precizat că România şi Tunisia colaborează în baza Acordului cadru de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Republicii Tunisiene, ce a fost semnat în anul 2008. În acest sens, ministrul a subliniat că susţine relaţiile de cooperare în domeniul de competenţă, inclusiv facilitarea contactelor dintre reprezentanţii mediului privat din cele două state şi îşi exprimă disponibilitatea de a lansa şi dezvolta relaţii de cooperare în ce priveşte sectorul agricol. Având în vedere Acordul de cooperare, cele două părţi au agreat necesitatea actualizării domeniilor de cooperare conform noilor tendinţe şi evoluţii şi constituirea unui Comitet tehnic din experţii din cele două ministere, pentru a pune în aplicare prevederile documentului”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei citate, MADR ar putea sprijini prin expertiză în domeniul zootehnic, în ce priveşte materialul săditor şi seminţele, în sectorul irigaţiilor şi al îmbunătăţirilor funciare, precum şi în cel fitosanitar – sănătatea plantelor şi utilizarea durabilă a pesticidelor. De asemenea, MADR susţine iniţierea relaţiilor de cooperare cu fructificarea potenţialului existent la nivelul celor două ţări, crearea unor condiţii favorabile de dezvoltare reciproc-avantajoasă în domeniile agriculturii şi industriei alimentare.

La rândul său, ambasadorul Republicii Tunisiene la Bucureşti a precizat că ţara sa dispune de cantităţi importante de ulei de măsline de foarte bună calitate, care ar putea fi oferite, spre export, către România.

Adrian Oros şi-a exprimat speranţa că relaţiile dintre România şi Republica Tunisiană se vor dinamiza în ce priveşte colaborarea în domeniul agricol şi al industriei alimentare, având în vedere potenţialul de care dispun ambele ţări şi a asigurat-o, în această privinţă, pe E.S. Raja Jhinaoui Ben Ali, de toată deschiderea şi disponibilitatea sa şi a colegilor din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La discuţiile de la Ministerul Agriculturii, alături de Adrian Oros s-au aflat secretarul de stat Emil Dumitru, precum şi directorul general al Direcţiei Generale Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (31/03/2020)

Informare privind transfer actiuni S.I.F. Transilvania

PREBET SA AIUD (PREB) (31/03/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014