Update articol:

Sabancı Holding și PPF Group, acționarul majoritar al Škoda Transportation, au preluat conducerea TEMSA

ExSa, o filială a Sabancı Holding, și PPF IndustryCo, membră a  Škoda Transportation, au finalizat toate procesele oficiale de achiziție a Temsa Transportation Vehicles, potrivit unui comunicat de presă.

În urma aprobărilor finale emise de autoritățile locale și internaționale competente, Sabancı Holding și PPF Group, care este acționarul majoritar al Škoda Transportation, au preluat conducerea TEMSA. TEMSA, o companie care activeaza pe piata din Turcia de peste 50 de ani, va deveni din nou un actor important al economiei acestei țări cu noua sa structură organizațională stabilită prin parteneriatul  incheiat intre Exsa Export Sanayi Mamulleri Satıș ve Araștırma A.Ș., subsidiara a companiei Sabancı Holding și PPF IndustryCo. B.V. (PPF), membră a Grupului PPF.

Până în prezent, TEMSA a exportat peste 12 mii de vehicule în 66 de țări diferite și creșterea sa în Europa va continua în perioada următoare. Având o rețea extinsă de dealeri și service-uri în Europa, în special în Franța, Germania, Italia și Anglia, compania TEMSA este recunoscută ca unul dintre actorii cheie din regiune; valorificând cunoștințele și recunoașterea internațională a parteneriatului Sabancı – PPF (Škoda), acesta va crește și mai mult influenta Temsa și își va consolida poziția pe piață și segmentele sale de operare.

CEO-ul Sabancı Holding, Cenk Alper, a menționat că sectorul auto este în prezent dominat, la scara globală, de competiție tehnologică și a continuat: „Într-un astfel de mediu, credem că TEMSA va face diferența nu numai prin capabilitățile sale de producție de înaltă calitate, ci și prin strategia de creștere bazată pe inovare. TEMSA, o companie care a exportat peste 12 mii de vehicule în 66 de țări diferite până acum, are succes pe piețele externe și credem că împreună cu Škoda Transportation vor putea să-și valorifice mai mult potențialul. Vedem soluțiile de transport electric ca fiind viitorul transportului public, iar TEMSA va deveni una dintre companiile emblematice în perioada următoare, făcând noi investiții în acest domeniu. Vom valorifica cunoștințele tehnologice ale partenerului nostru Škoda Transportation pe acest segment și ne vom uni forțele pentru a crește oportunitățile de afaceri ale  companiei TEMSA”.

Directorul de investiții al Grupului PPF, Ladislav Chvátal, a apreciat, de asemenea, parteneriatul cu Sabanci Holding ca fiind unul puternic, cu experiență și cunoștințe dobandite la nivel internațional. „Credem că există multe domenii în care putem găsi oportunități de afaceri reciproce și putem folosi punctele forte ale ambilor parteneri.”

Cenk Alper, CEO-ul Sabancı Holding, a continuat: „Škoda Transportation este lider european în producția de trenuri, vagoane de metrou, troleibuze și tramvaie cu podea joasă. Mai mult, în Turcia, soluțiile de sistem feroviar ale Škoda Transportation facilitează în prezent transportul urban în Konya și Eskișehir. De acum înainte, la TEMSA, scopul nostru este să avem o prezență puternică și pe piața sistemului feroviar, cu sistemele de transport public feroviar care se află în portofoliul Škoda Transportation. ”

UN NOU CEO: TOLGA KAAN DOĞANCIOĞLU

Tolga Kaan Doğancıoğlu, care a lucrat recent pentru Kordsa, membru al grupului Sabancı, este noul CEO al TEMSA. În trecut, Tolga Kaan Doğancıoğlu a lucrat în segmente de producție și proiectare din sectorul auto și are o vastă experiență în acest sector; el va contribui la procesul de asigurare a continuității producției la standarde competitive a TEMSA în perioada următoare și la consolidarea poziției companiei pe piețele unde activează. Mai mult, Tolga Kaan Doğancıoğlu va conduce TEMSA spre dezvoltarea domeniilor cu potențial de creștere, cum ar fi transportul inteligent, vehiculele electrice și autonome.

BVBStiri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (26/11/2020)

Vega Ploiesti, 115 ani de performanta in industria de rafinare

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA