Update articol:

Spargerea ASF în fostele comisii (CNVM, CSA  și CSSPP), pe ordinea de zi a Senatului, cu propunere de respingere

Propunerea legislativă privind spargerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prin reînfiinţarea fostelor comisii – Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) se află, mâine, pe ordinea de zi a plenului Senatului, cu propunere de respingere.

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital și Comisia economică, industrii şi servicii din Senat au dat un raport de respingere pentru acest Proiect, după ce propunerea a fost respinsă, în luna mai, de Camera Deputaţilor.

Proiectul a figurat și pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului din data de 3 iulie, însă atunci nu a mai intrat la vot, conform stenogramei ședinței.

Senatul este cameră decizională.

În luna martie, trei deputați ALDE (Băişanu Ştefan-Alexandru, Mocanu Adrian şi Olteanu Daniel) au inițiat acest proiect.

Proiectul a fost susținut de Asociaţia Brokerilor, printr-o scrisoare către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.