Update articol:

Ucraina: Putin este “în negare”, potrivit ministrului francez de externe

Jean-Yves Le Drian Jean-Yves Le Drian

Preşedintele rus Vladimir Putin este “în negare” şi într-o “justificare complet revizionistă” a războiului din Ucraina, a apreciat luni şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, la postul BFMTV, notează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un discurs pentru a sărbători aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste, preşedintele rus a afirmat luni că armata sa luptă în Ucraina pentru a-şi apăra “patria” în faţa unei “ameninţări inacceptabile”.

“Este un fel de închidere a lui Putin în război”, a estimat ministrul francez de externe. Preşedintele rus “este în negare. Este în justificarea complet revizionistă a motivelor războiului. Are un discurs de negare şi de inversare a responsabilităţilor”, a insistat el.

“Nu este nimic nou” după discursul preşedintelui rus în cursul paradei militare din Piaţa Roşie din Moscova, a spus Jean-Yves Le Drian.

“Agresiunea rusă continuă, războiul continuă, obiectivele războiului sunt aceleaşi, fie că este vorba de neutralizarea Ucrainei, demilitarizarea ei, denazificarea ei, recuperarea teritoriilor… Asta nu s-a schimbat”, a declarat ministrul francez.

Şeful diplomaţiei de la Paris a subliniat “eroarea globală de apreciere” a preşedintelui rus asupra situaţiei din Ucraina, estimând că Putin a făcut “patru erori strategice”, subestimând rezistenţa ucraineană, răspunsul european, solidaritatea din cadrul Alianţei Atlantice şi “supraestimându-şi” armata.

Aceste elemente “au ca rezultat lansarea unui război care va fi lung, dificil”, a declarat Jean-Yves Le Drian. “Ar putea însemna un război de câţiva ani”, a adăugat el, citat de AFP.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (18/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/05/2022)

Schimbari intervenite in structura de management

ROMCARBON SA (ROCE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014