Update articol:

Vladimir Putin îl felicită pe Emmanuel Macron pentru al doilea mandat ca preşedinte al Franţei şi îi urează ”succes şi sănătate”

Putin Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat, luni, pe omologul său francez, Emmanuel Macron, pentru realegerea sa în funcţia de preşedinte al Franţei, urându-i ”succes şi sănătate” în noul său mandat, în pofida tensiunilor puternice dintre cele două ţări cu privire la Ucraina, relatează Le Figaro, potrivit news.ro.

”Vă doresc din suflet succes în acţiunea dumneavoastră publică, precum şi sănătate”, i-a transmis preşedintele rus Vladimir Putin lui Emmanuel Macron printr-o telegramă.

Preşedintele francez a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat pentru următorii cinci ani. Macron a învins-o pe rivala sa, Marine Le Pen, candidată de extremă dreaptă care a declarat în trecut că vrea să dezvolte relaţiile cu Moscova şi al cărei partid a luat un împrumut de 9 milioane euro în 2017 de la o bancă rusă.

În timpul campaniei electorale, Emmanuel Macron şi-a atacat rivala cu privire la acest aspect.

Relaţiile dintre Franţa şi Rusia au fost tensionate de la începutul ofensivei militare a Moscovei în Ucraina, pe 24 februarie. În pofida acestei crize, Emmanuel Macron a vorbit cu Vladimir Putin de mai multe ori înainte şi după izbucnirea conflictului în vederea găsirii unei soluţii, dar discuţiile s-au dovedit a fi fără succes.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022