Update articol:

Warren Buffett spune că Berkshire a vândut toate acțiunile companiilor aeriene din cauza coronavirusului

United Airlines

Miliardarul Warren Buffett, președintele Berkshire Hathaway, a declarat că conglomeratul și-a vândut integral participațiile din industria aeriană din SUA. Acestea, în valoare de 4 miliarde de dolari în decembrie, includeau poziții în United Airlines, American, Southwest și Delta Airlines.

„Lumea s-a schimbat pentru companiile aeriene. Nu știu cum s-a schimbat și sper să se corecteze într-un mod rezonabil, prompt”, a spus el în cadrul reuniunii anuale a acționarilor Berkshire, sâmbătă, potrivit CNBC. “Nu stiu daca americanii si-au schimbat obiceiurile acum sau isi vor schimba obiceiurile din cauza perioadei prelungite de blocaj.”

Compania Berkshire a lui Warren Buffet înregistrează pierderi de aproape 50 de miliarde de dolari

 

Dar “cred că există anumite industrii și, din păcate, cred că industria aeriană, printre altele, este într-adevăr lovită de oprirea forțată, de evenimente care sunt departe de controlul nostru”, a adăugat el.

Cererea de călătorie aeriană a scăzut începând cu luna martie, deoarece virusul și măsurile de precauție, cum ar fi izolarea, țin potențialii pasageri acasă. Solicitat de Becky Quick de la CNBC pentru a clarifica dacă Berkshire a vândut toate deținerile companiilor aeriene, Buffett a răspuns „da”.

El a explicat: „Când vindem ceva, de multe ori va fi întreaga noastră participație. Nu micșorăm pozițiile”.

„Dacă ne place o afacere, mergem să cumpărăm cât mai mult din ea și să o păstrăm cât putem”, a adăugat el: „Și când ne răzgândim, nu luăm aplicăm jumătăți de măsură.”

Buffett a reiterat că admiră companiile aeriene și echipele lor de conducere, dar că, uneori, există evenimente, precum calamitatea coronavirusului, „la niveluri inferioare ale probabilităților, care se întâmplă”, care necesită o schimbare rapidă a unei investiții.

În decembrie, Berkshire deținea 42,5 milioane acțiuni American Airlines, (pachet de 10%), 58,9 milioane (9,2% acțiuni) acțiuni Delta, 51,3 milioane (10,1% acțiuni) acțiuni Southwest și 21,9 milioane (7,6% pachet) acțiuni United. Acțiunile au scăzut cu 62,9%, 58,7%, 45,8% și, respectiv, 69,7% în 2020.