Update articol:

Acționarii Romgaz, convocați pentru aprobarea înființării unei companii, în asociere cu SAPE

Romgaz se gândește să dea în judecată asocierea DuroFelguera și Romelectro, într-un posibil litigiu având ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut

Acționarii Romgaz (SNG) au fost convocați, pe 11 decembrie, pentru aprobarea înființării unei companii, în asociere cu SAPE, care va avea ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. Totodată, Romgaz se gândește să dea în judecată asocierea DuroFelguera și Romelectro, într-un posibil litigiu având ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut.

Pe ordinea de zi a AGA se găsesc următoarele puncte: 

  • Aprobarea constituirii unei societăți pe acțiuni, care va avea ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică, în asociere cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) și a Actului Constitutiv al acestei Societăți
  •  Aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică externă a S.N.G.N. Romgaz S.A., într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera și Romelectro, având ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut.

În ianuarie, acționarii Romgaz (SNG) au aprobat de principiu constituirea unei societăți pe acțiuni în asociere cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) având ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică.

Construcția centralei noi a Romgaz de la Iernut este în întârziere, iar finalizarea va fi amânată cel puțin jumătate de an, potrivit unei declarații recente a secretarului se stat al Minisgerului Energiei Doru Vișan.

Producătorul naţional de gaze Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut, potrivit e-nergia.ro.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri, atât ca urmare a unor neînțelegeri între parteneri, cât, mai ales a unei prevederi din OUG 114 privind majorarea salariilor în construcţii, după cum declara directorul companiei, în august.

Centrala de la Iernut, cu o capacitate de 430 MW, ar fi, după finalizare, a doua investiţie greenfield în generarea de energie electrică din România de după căderea comunismului, după centrala în ciclu combinat a Petrom, de 860 MW.

 

Doru Vișan, Ministerul Energiei: Centrala nouă a Romgaz de la Iernut, amânată cel puțin jumătate de an

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions