Update articol:

BCE ajută creditorii din zona euro să facă faţă pandemiei

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat joi că va acorda creditorilor din zona euro o degrevare în valoare de 73 de miliarde de euro de la o cerinţă cheie de capital, pentru a le ajuta să acorde în continuare împrumuturi, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Celor 115 de bănci supervizate direct de BCE li se va permite până în iunie 2021 să excludă o parte din expunerea lor la băncile centrale, inclusiv depozitele, din calcularea ratei de îndatorare (leverage ratio).

Excluderea va majora rata totală de îndatorare de 5,36% cu aproximativ 0,3 puncte procentuale, echivalentul a aproximativ 73 miliarde de euro, conform celor mai recente date disponibile, de la finalul lunii martie, a informat BCE.

“Situaţia provocată de pandemie a afectat semnificativ şi profund toate economiile din zona euro, fiind necesară o politică monetară ultra-relaxată, care necesită o funcţionare fără probleme a canalelor de transmisie de către bănci”, se precizează într-un comunicat al instituţiei cu sediul la Frankfurt.

Rata de îndatorare, care impune băncilor să deţină capital în valoare de 3% din expunerea lor totală, devine obligatorie din iulie, dar băncile trebuie deja să o publice.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ALRO S.A. (ALR) (25/11/2020)

ALRO sustine activitatea spitalelor din judetul Olt prin doua donatii

RCB SHORT BRENT CRUDE (RCSBRE) (24/11/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 25.11.2020