Update articol:

Capitalizarea Enel pe bursă a depășit 70 de miliarde de euro

Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră, care depășește pentru prima dată în istorie valoarea de 70 de miliarde de euro, confirmând astfel poziția companiei în fruntea bursei italiene și în topul companiilor de utilități din Europa, au transmis oficialii companiei.

Grupul Enel a fost inclus, începând cu 23 septembrie, în indicele STOXX Europe 50, care înglobează cele mai importante 50 de companii din Europa.

Indicele STOXX Europe 50 oferă reprezentare companiilor lider din cele mai importante sectoare economice din Europa, acoperind aproape 50% din capitalizarea pieței bursiere europene.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unități de producție cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Australia.

În septembrie, Grupul italian Enel a demarat procesul de vânzare a operaţiunilor din România şi se aşteaptă ca activele să fie evaluate la aproximativ un miliard de euro, au declarat, pentru Reuters, surse din apropierea acestui dosar.

BVBStiri BVB