Update articol:

Leonardo Badea: ASF, un adevărat furnizor de educație financiară

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a organizat, în perioada 25 -31 martie 2019, cu ocazia Global Money Week (GMW), o serie de acţiuni şi de evenimente destinate îmbunătăţirii gradului de educaţie financiară la nivelul populaţiei, inclusiv la nivelul elevilor şi tinerilor.

La activităţile desfăşurate sub egida GMW au participat, la nivel naţional, aproximativ 6.000 de elevi, studenţi şi profesori.

Educaţia financiară reprezintă o prioritate stretegică pentru ASF şi o componentă importantă a proiectului de dezvoltare a pieţelor financiare non-bancare asumat de Autoritate.

“Lectorii Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt prezenţi în şcoli, în licee şi în universităţi. Am adus informaţia foarte aproape de tineri, dar şi de profesori. Autoritatea de Supraveghere Financiară a devenit un adevărat furnizor de programe de educaţie financiară. Ne-am asumat acest rol şi suntem extrem de determinaţi să dezvoltăm, în anii ce urmează, proiectele pe care le avem în acest domeniu”, a declarat Preşedintele ASF, domnul Leonardo Badea.

Bilanţul evenimentelor organizate de ASF în săptămâna GMW:

25 martie 2019

Seminar interactiv având ca scop înţelegerea noţiunilor privind bursa

În cadrul acţiunii Clopoţelul sună la BVB! a avut loc deschiderea bursei de către ASF şi BVB împreună cu un grup de aproximativ 80 de elevi de la Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti. Ulterior, elevii au participat la o activitate educativă desfăşurată sub forma unui joc, având ca scop înţelegerea noţiunilor privind bursa, a unor situaţii economice ale societăţilor şi efectele acestora asupra evoluţiei preţului acţiunilor.

Autobuzul Educaţiei – acţiune în cadrul căreia 90 de elevi de la Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu”, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” şi Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” din Bucureşti au parcurs cu un autobuz un traseu în care au fost incluse obiective socio-culturale, precum şi importante clădiri ale vieţii financiare din Capitală. Pe parcursul traseului, reprezentanţii ASF şi ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) au susţinut prezentări privind pieţele financiare non-bancare. Elevii au primit materiale care să-i ajute la îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară.

Studenţii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Liga Studenţilor Economişti din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor au organizat împreună cu ASF mai multe sesiuni de comunicări privind importanţa educaţiei financiare în mediul academic.

26 martie 2019

Ne jucăm şi învăţăm! – activităţi educative non-formale la care au participat 35 de elevi de la Şcoala Gimnazială “Tudor Arghezi” din Bucureşti, în cadrul cărora au fost prezentate noţiuni simple de educaţie financiară.

Întâlnire cu 50 de profesori din state membre ale Uniunii Europene sosiţi în România prin programul Erasmus – activitatea s-a înscris în sfera acţiunilor de educaţie financiară şi s-a derulat cu sprijinul Şcolii Superioare Comerciale “Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti.

Concurs de debate pe teme financiare non-bancare pentru liceeni. Competiţia s-a desfăşurat sub coordonarea Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), iar etapa finală a avut loc la Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti. La finală au participat 100 de persoane (2 echipe de elevi şi public), iar câştigătoarea desemnată, conform regulilor de debate, a fost echipa de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti. În luna martie s-au desfăşurat competiţii de debate şi în Oradea şi în Timişoara.

27 martie 2019

Ne jucăm şi învăţăm! – activităţi educative non-formale la care au participat 20 de preşcolari de la Grădiniţa “Oaki” din Snagov, în cadrul cărora au fost prezentate noţiuni simple de educaţie financiară. Activităţi similare au fost organizate de ASF în luna martie şi în Iaşi, Oradea şi Timişoara.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera