Update articol:
Cybersecurity Forum 2021

Pavel POPESCU, PNL: Nu trebuie să ne uităm la bani când discutăm de investiții în digitalizare și securitate cibernetică, cu atât mai puțin în ce privește resursa umană – VIDEO

Pavel Popescu (Foto Facebook ) Pavel Popescu (Foto Facebook )

Când vorbim de securitate cibernetică nu ar trebui să mai discutăm de problematica finanțării de către stat, a spus Pavel POPESCU, Deputat PNL, la Cybbersecurity Forum 2021 by Financial Intelligence.

Pavel Popescu a explicat: “Sunt un mare susținător al  Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică. Îl promovez, în continuare, și sper să vedem să ne vedem visul împlinit, de a avea acest Directorat.

Au existat discuții și încă există pe finanțare, inclusiv pentru anvelopa salarială.  (…) Dar cum poți, în secolul 21, să iei expertiză top level cu 3500- 4000 de lei, 2800 de lei… Nu vreau să pic în extrema cealaltă, și anume faptul ca sunt în România oameni care trăiesc la limita sărăciei. Dar vorbim aici de experiență de top pentru chestiuni care ne costă și ne vor costa sute de milioane. Daca ceri două -trei milioane de euro de la Guvernul României ca să pui pe picioare o instituție care va coordona 360 ° privat, institutii, guvern și alte organizații ale statului, și pentru a plăti resursa umana trebuie să mai vorbim de funding de 50 -70 de milioane, cred că nici nu trebuie să nu uităm la bani, sunt așa zisi peanuts money, comparat cu ceea ce vine din punct de vedere al furtunilor de cyber în viitorul apropiat.”

O altă chestiune foarte importantă din prisma legislaturii este faptul că nu există expertiză la nivel legislativ, mai spune parlamentarul: “In Parlament, bate vântul, asta este adevărul. Pentru a înțelege corect, exista foarte puțini oameni raportat la dimensiunea problemei. Sunt puțin colegi parlamentari,  vă dau câteva nume –  Sabin Sărmaș, George Tuță, Dragoș Preda… Celelalte partide – USR, PSD – au 4-5 oameni maxim maxim (n.n. cu expertiza in domeniu), care pot să facă un joint venture ideologic cu privire la cum ar arăta România din punct de vedere al digitalizării și al cyber.

Trebuie sa ne unim si sa punem cat mai multă presiune ca aceste lucruri să fie înțelese, pentru că altfel daunele vor fi imense. Expertiza la care putem apela vine și trebuie să vină din două paliere – instituțiile statului, care din fericire sunt cele care reușesc astăzi sa aducă expertiză top level in acest domeniu și trebuie implicate din ce in cel mai mult din punct de vedere legislativ, inclusiv în strategii etc,  și mediul privat. (…) Mă declar socat de lipsa de expertiză, și aici vorbesc în numele direcției din care provin eu.  O spun foarte foarte deschis. Cred că trebuie să ne oprim cu tot ceea ce înseamnă politizare – politizarea instituțiilor guvernamentale, a ministerelor”.

Pavel Popescu spune ca România are potențial și resursă umană de a fi top of the top în Europa și lume pe tot ce înseamnă digitalizare și cyber. El a propupus educarea tinerilor, incepand de la vârsta de opt ani, unde sa fie introduse noțiuni de coding, programare până la 18 ani, astfel încât ei să aibă un set de skilluri avansate fata de ceea ce înseamnă media europeana. ”Este un proiect la care te lucrez și la care mă consult cu foarte mulți oameni în acest domeniu și sper să-l văd implementat”, a spus parlamentarul.

Pavel Popescu a insitat ca nu trebuie să ne uităm la bani când discutăm de investiții in acest domeniu, cu atât mai puțin in ce priveste resursa umana.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021