Update articol:

Platforma de criptomonede Coinbase Global a anunţat că a încheiat un parteneriat cu BlackRock; Acţiunile au crescut cu peste 16% joi

Sursa opiniibnr.ro

Acţiunile platformei de criptomonede Coinbase Global au crescut cu peste 16% joi, după ce a anunţat că a încheiat un parteneriat cu BlackRock, cel mai mare fond de administrare de active din lume, pentru a oferi clienţilor săi instituţionali acces la tranzacţiile cu criptomonede şi servicii de custodie, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Acordul oferă câteva ştiri pozitive pentru companie care, la fel ca multe alte firme din sectorul criptomonedelor, a fost lovită de o scădere a preţurilor activelor cripto, deoarece investitorii au fugit de activele riscante pe fondul tulburărilor geopolitice, a dobânzilor în creştere şi a îngrijorării legate de riscul unei recesiuni iminente.

Coinbase a fost printre cele mai afectate companii, cu un declin al acţiunilor sale de peste 60% în acest an.

Platforma de tranzacţionare instituţională a companiei pentru active cripto, Coinbase Prime, va oferi clienţilor instituţionali de pe platforma Aladdin, a BlackRock, care sunt, de asemenea, clienţi ai Coinbase, capabilităţi de tranzacţionare cripto, custodie, intermediere principală şi raportare.

Aladdin oferă o suită de instrumente software concepute pentru a ajuta investitorii instituţionali să-şi gestioneze portofoliile.

Ştirile subliniază modul în care instituţiile tradiţionale, inclusiv fondurile de pensii, fondurile speculative şi băncile, sau implicat pe piaţa activelor cripto în ultimele 18 luni, pariind că această clasa de active alternative este durabilă.

Volumul de tranzacţionare instituţională pe Coinbase din primul trimestru al anului 2022 a fost de 235 de miliarde de dolari, comparativ cu 74 de miliarde de dolari pentru clienţii cu amănuntul, arată documentele sale. În timp ce volumul instituţional a fost în scădere în comparaţie cu ultimele trei trimestre, a crescut cu puţin peste 9% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

BVB | Știri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (08/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (08/08/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 02.08.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/08/2022)

Structura actionariat la data de 31 iulie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022