Update articol:
Prime Transaction:

Rezultatele la nouă luni ale companiilor din indicele BET-BK mențin caracterul subevaluat al pieței românești

Sursa Prime Transaction
* Devine foarte probabil ca bursa românească să continue să se mențină în topul burselor mondiale prin prisma randamentului dividendelor, potrivit analiștilor

Raportările la 9 luni ale companiilor listate mențin caracterul subevaluat al pieței românești prin prisma datelor fundamentale, arată o analiză Prime Transaction.

Anunțurile trimestriale au venit în mare măsură în așteptările pieței, volatilitatea din piață neînregistrând o creștere semnificativă, potrivit analiștilor.

Prime Transaction notează că profitul companiilor din indicele BET-BK, fără Erste Bank, SIF-uri și Fondul Proprietatea, a ajuns la 7,63 miliarde lei, cu 18,2% mai mult decât în perioada aferentă din anul 2017. La nivelul veniturilor, creșterea este de 8,46% comparativ cu perioada similară a anului trecut, acestea ajungând la 41,37 miliarde lei.

“Dinamica acestor raportări este influențată, la fel ca în trecut, de existența unui efect de bază semnificativ”, apreciază analiștii, adăugând: “Exemple tipice sunt Electrica unde creșterile continuă în acest an să fie spectaculoase față de anul precedent sau Romgaz care, deși înregistrează rezultate financiare foarte bune, se menține pe o dinamică negativă față de anul precedent (un an record al societății). Companiile au reușit, în bună măsură, să beneficieze de creșterea economiei românești, înregistrând, per ansamblu, rezultate operaționale mai bune. Trendul ascendent al dobânzilor pe piață a produs o creștere a cheltuielilor financiare însă, deocamdată, acoperite de creșterea generală a afacerilor”.

Profiturile, în ascensiune pentru majoritatea societăților listate, conturează un 2018 favorabil pentru a genera noi randamente ridicate ale dividendelor acordate în adunările generale ale acționarilor de bilanț din 2019, apreciază Prime Transaction, care susține că devine foarte probabil ca bursa românească să continue să se mențină în topul burselor mondiale prin prisma randamentului dividendelor acordate de către societățile listate.

 

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014