Update articol:
Dmitri Peskov, Kremlin: "Ţările ostile Rusiei influenţează multe companii mari de social media să exercite presiuni asupra presei rusești"

Rusia acuză Facebook că a blocat conturile agenţiei Russia Today, la cererea CNN

 

Blocarea conturilor de Facebook ale agenţiei RT indică presiuni fără precedent și nedisimulate asupra presei rusești, declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik Internaţional, adăugând că autoritățile țărilor ostile Rusiei influenţează multe companii mari care furnizează servicii de social media să exercite presiuni asupra presei rusești. 

Peskov consideră că astfel de acțiuni „conduc la pierderea încrederii și, probabil, afectează grav reputația acestor companii internaționale mari şi respectate”.

Facebook a suspendat, la finalul săptămânii trecute, paginile unor proiecte media derulate de Maffick Media, care este parțial deținută de agenția video Ruptly, o filială a RT. Astfel, Facebook a blocat proiectul „In the Now” al prezentatoarei RT Anissa Naouai, precum și paginile ce țin de acest proiect – Soapbox, Waste-Ed și Backthen;

Potrivit Sputnik, conturile au fost blocate în câteva ore după apariția unui material la postul de televiziune CNN care „demasca” legătura acestor pagini cu postul TV rusesc. În articol se menționa că postul de televiziune CNN a început pregătirea subiectului după ce a primit informația de la centrul analitic German Marshall Fund care este recunoscut în Rusia ca „organizație indezirabilă” fiind o organizație necomercială americană finanțată de guvernul SUA (USAID și Departamentul de Stat), MAE al Germaniei, NATO, corporațiile de apărare ale SUA și de alte organizații.

Anterior, Margarita Simonian, redactorul-șef de la agenţiile Sputnik și RT, declarase că suspendarea conturilor de Facebook deţinute de Maffick Media reprezintă un semn de „confruntare geopolitică deschisă”, în cadrul căreia platformele media sunt folosite ca „unelte”. Simonian a subliniat că Facebook nu a primit plângeri cu privire la videoclipurile de pe paginile suspendate sau la conținutul lor în general.

„CNN s-a comportat și de data aceasta ca mâna dreaptă a … Departamentului de Stat, NATO și a tot ce este legat de acestea. Și Facebook a procedat la fel. CNN nici măcar nu ascunde că au realizat așa-numita investigație proprie, mai exact – un material cu un caracter absolut de șantaj la indicația directă a fondului finanțat de NATO și Departamentul de Stat”, a menționat Simonian. Aceasta a subliniat că, în realitate, CNN a impus Facebook-ul să lichideze conturile: “Facebook este atât de speriat de faptul că va fi iarăși învinuit de acordarea ajutorului pentru ruși în implicarea și distrugerea democrației în SUA, încât, fără a sta pe gânduri, a lichidat în câteva minute contul care avea 4 milioane de abonați. Acest video a avut 2,5 milioane de vizualizări pe Facebook. Nu au existat și nici nu există nici un fel de pretenții din partea Facebook față de video și față de conținutul postărilor acestui post. Dar, odată ce CNN a telefonat și a zis: «Cum de le permiteți acestor ruși să comunice cu populația noastră?», Facebook a lichidat pur și simplu acest cont”.

În luna ianuarie,  deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Andrei Svințov spunea că Occidentul este gata să se opună prin orice metode față de tot ce ține de Rusia, comentând blocarea de către Facebook a altor sute de pagini și conturi, inclusiv cele ale agenției Sputnik. Potrivit lui Svințov, aceștia sunt doar primii pași ai atacului cibernetic în masă întreprins de rețelele de socializare controlate de administrația SUA asupra mass-media incomode: “În ceea ce privește Facebook și alte rețele, sunt sigur că presiunile și tot soiul de restricții din partea serviciilor și rețelelor sociale vor continua. Cred că, peste puțin timp, conturile cetățenilor Federației Ruse vor fi blocate pur și simplu pentru a sista total apariția oricărei informații despre Rusia sau a informațiilor care resping opiniile false despre ruși și despre politica Rusiei la nivel internațional”.

Anterior, șeful departamentului pentru securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, declarase că au fost eliminate ”364 de pagini Facebook și conturi pentru implicarea coordonată în activități nedemne de încredere, în cadrul unei rețele apărute în Rusia și care opera în Țările Baltice, Asia Centrală, Caucaz, țările din Europa Centrală și de Est”. Totodată, compania a eliminat alte 107 pagini și 41 de conturi din Instagram din cauza că titularii acestor conturi „se dădeau drept ucraineni și gestionau o serie de conturi false, difuzând știri din Ucraina”. Potrivit companiei, aceste conturi aveau de asemenea legătură cu Rusia.

Centrul de presă Sputnik a declarat că acțiunile motivate politic ale companiei Facebook care a eliminat peste 500 de conturi ce au legătură cu Rusia, inclusiv șapte pagini ale agenției Sputnik, trebuie calificate drept cenzură.

 

BVBStiri BVB

MUNICIPIUL TIMISOARA (TIM26D) (12/08/2020)

Plata rata cupon 48, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 49

MUNICIPIUL TIMISOARA (TIM26C) (12/08/2020)

Plata rata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA (TIM26B) (12/08/2020)

Plata rata cupon 51, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 52

PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA (TIM26A) (12/08/2020)

Plata rata cupon 53, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 54

PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA (TIM26) (12/08/2020)

Plata rata cupon 55, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 56