Update articol:
Numai dacă prețul acțiunilor va crește semnificativ

AAGES vrea să atragă cel puțin 2,8 milioane de lei de pe bursă, printr-o majorare de capital

Sursa Facebook AAGES

Acționarii AAGES (AAG) au fost convocați, pe 10 iunie, să decidă majorarea capitalului social cu maxim 850.000 de acțiuni, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Conform propunerii conducerii companiei, majorarea de capital se va face la un preț calculat cu un discount de 15% față de prețul mediu ponderat de tranzacționare determinat pentru ultimele 15 ședințe de tranzacționare înainte de data aprobării prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar nu mai mic de 3,3 lei/acțiune. Cu alte cuvinte, oferta ar fi de cel puțin 2,8 milioane de lei.

Însă, titlurile AAG au încheiat ședința de luni la 2,94 lei/unitate, iar pentru îndeplinirea condiției majorării ar trebui ca acestea să crească cu aproximativ 30% până la momentul aprobării ofertei. Astăzi, la 10.23, acțiunile urcaseră la 3 lei/unitate.

Molnar Gabor, președintele AAGES, ne-a explicat: “Decizia Consiliului de administrație se bazează pe următoarele fapte:

  1. Ținând cont de contractele în derulare precum și cele probabile,

majorarea de capital ar asigura  o situație financiară mai confortabila, în special în condițiile în care finalizarea unei hale de producție cu suprafața de cca.900 metrii pătrați va permite angajarea unor lucrări mai mari, cu costuri sporite, desigur compensate de un profit corespunzător.

  1. Resursele financiare de care are nevoie firma, chiar și în condițiile

de mai sus, se pot asigura din credite bancare și din resurse proprii, reducând în ultimă instanță procentajul  aferent dividendelor care se distribuie în anul următor.

Ținând cont de angajamentul conducerii de a menține un procentaj rezonabil pentru dividende, nu cred ca vom apela la aceasta soluție.

  1. Valoarea intrinsecă a firmei, ținând cont de tot ceea ce s-a

întâmplat de la listarea pe Bursa a crescut, nu numai datorită investiției, ci în special prin realizarea de produse noi și prin extinderea ariei geografice acoperite cu produsele noastre, chiar dacă acest lucru nu se reflecta în prețul actual.

Prin informarea pieței, a investitorilor potențiali, prin  comunicate și metode care se încadrează în regulamentul  BVB, în perioada următoare vom încerca sa demonstrăm acest lucru, astfel incât prețul acțiunilor să se apropie de o valoare potrivită pentru a realiza prețul minim impus.

Dacă acest lucru nu se va reuși, deși noi credem că există o bază reală  pentru a aduce prețul mai aproape de prețul de listare, majorarea de capital se va amâna pentru o alta dată.

Conform convocatorului AGA, valoarea cu care se va majora efectiv capitalul social va fi constatată de către Consiliul de Administrație la finalul operațiunii de majorare. De asemenea, in cazul în care, la aplicarea formulei de calcul a prețului de emisiune, valoarea rezultată este mai mică de 3,3 lei / acțiune, operațiunea de majorare de capital social în condițiile prevăzute de prezenta hotărâre AGEA va fi suspendată până la o nouă hotărâre AGEA.

În luna octombrie 2018, firma a început construcția unei hale noi de producție cu o suprafată de 900 mp cu care suprafața totală va crește la 4.400 mp. Anunțul AAGES din noiembrie preciza: “Lucrarea va fi finalizată în luna aprilie 2019 și va permite reorganizarea unor fluxuri de fabricație pentru scurtarea termenelor de finalizare și implicit reducerea costurilor.
Realizarea investiției. în corelație cu externalizarea unor lucrări de construcții de subansamble mecanice și cu finalizarea negocierilor privind noi contracte, va permite creșterea cifrei de afaceri în paralel cu imbunătățirea eficienței, generând resurse financiare pentru a suporta majorarea fondului de salarii și creșterea profitului net al firmei.”

În iunie 2017, oferta publică de vânzare a 15% din companie s-a încheiat cu succes la un preț final de 3,9 lei/acţiune.

“AAGES” proiectează şi produce instalaţii de încălzire prin inducţie pentru o gamă largă de aplicaţii.

Sursa Facebook AAGES

Principalii acţionari ai companieii sunt “AAGES Headinvest”, care deţine 54,99% din capital, Molnar Gabor Jozsef, cu 8,95%, și KAMPMANN FRANK împreună cu Sytec Finance” GmbH, cu 10,04%.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie