Update articol:

SIF Oltenia pierde, pe fond, procesul în care contesta decizia prin care ASF îi impusese convocarea acționarilor

SIF Oltenia (SIF5) a pierdut, pe fond, procesul în care contesta decizia prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îi impusese, în iulie, convocarea acționarilor, după cum ceruseră SIF Banat Crișana și SIF Oltenia, potrivit portalului instanțelor. Decizia Curții de Apel București poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare.

Cele două SIF-uri au cerut convocarea unei AGA pentru aprobarea revocării administratorilor SIF5  Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa și Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora de la data aprobării hotărârii.

Inițial, SIF5 a respins solicitarea acționarilor pe motiv că nu îndeplinește condițiile de legalitate, iar, apoi, a respins convocarea, la cererea ASF, pentru că acționarii anunțaseră o scădere a deținerii sub pragul de 5% (4,99%).

În decizia din 18 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară obligase conducerea SIF Oltenia să convoace acționarii și să țină, în maxim 45 de zile, o Adunare Generală cu ordinea de zi solicitată de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia. Decizia a venit după ce ASF a cerut conducerii SIF Oltenia să comunice motivele pentru care a apreciat că solicitarea SIF1 și SIF4 de convocare a AGA nu îndeplinește condițiile legale. 

Ulterior,  SIF Banat Crișana și SIF Muntenia au solicitat convocarea AGA SIF Oltenia prin instanță, iar Tribunalul Dolj a autorizat această cerere.

În octombrie, președintele SIF Oltenia Tudor Ciurezu și alți trei administratori – Anina Radu, Nicolae Stoian și Carmen Popa – au fost amendați cu câte 30.000 de lei de către Autoitatea de Supraveghere Financiară (ASF), în contextul în care SIF Oltenia nu a respectat decizia ASF prin care i se ceruse să convoace Adunarea Generală a Acționarilor, așa cum îi fusese solicitat de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, acționari cu 5% din SIF5.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)