Update articol:

Elon Musk nu poate renunța pur și simplu la afacerea sa cu Twitter plătind taxa de reziliere de un miliard de dolari (CNBC)

Elon Musk nu poate pur și simplu să renunțe la înțelegerea sa de a achiziționa Twitter plătind 1 miliard de dolari, conform clauzei de reziliere convenită, scrie CNBC.

Musk a scris vineri pe Twitter că a decis să pună „în așteptare” achiziția Twitter în timp ce cercetează dacă numărul de conturi false/spam de pe Twitter este de fapt de doar 5%, așa cum a susținut compania.

Apoi, el mai scris un tweet reiterând că este încă angajat în achiziție.

Dar el riscă un proces din partea Twitter pentru încălcarea unui contract, care ar putea costa multe miliarde de dolari.

Musk și Twitter au convenit asupra unei așa-numite taxe de reziliere inversă de 1 miliard de dolari, atunci când cele două părți au ajuns la un acord luna trecută. Cu toate acestea, taxa de despărțire nu este o opțiune care îi permite lui Musk să plătescă fără consecințe.

O taxă de reziliere inversă plătită de la un cumpărător către o țintă se aplică atunci când există un motiv extern pentru care o tranzacție nu se poate încheia, cum ar fi reglementări sau problemele de finanțare de la terți. Un cumpărător se poate retrage, de asemenea, dacă există fraudă, presupunând că descoperirea unor informații incorecte are un așa-numit „efect negativ material”. O scădere a pieței, precum vânzările actuale care au făcut ca Twitter să piardă peste 9 miliarde de dolari din capitalizare, nu ar conta drept un motiv valid pentru ca Musk să renunțe, conform unui avocat senior M&A familiarizat cu problema.

Dacă Musk ar renunța la o ofertă pur și simplu pentru că a simțit că a plătit în plus, Twitter l-ar putea da în judecată pentru daune de miliarde în plus față de colectarea taxei de 1 miliard de dolari, a spus avocatul. Acest lucru s-a mai întâmplat, cum ar fi atunci când Tiffany a dat în judecată conglomeratul francez de bunuri de lux LVMH în 2020 pentru că a încercat să se retragă din acordul convenit. Procesul s-a rezolvat atunci când Tiffany a fost de acord să-și reducă prețul de vânzare de la 16,2 miliarde de dolari la aproximativ 15,8 miliarde de dolari.

Raționamentul lui Musk pentru a pune o tranzacție în așteptare poate fi similar: ar putea dori ca Twitter să-și reducă prețul de vânzare. Acțiunile Twitter au scăzut vineri cu peste 8% și au scăzut cu aproximativ 23% față de prețul de cumpărare convenit de Musk, de 54,20 USD per acțiune. O parte din scădere este legată de o scădere generală a acțiunilor de tehnologie în această lună.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative