Update articol:

Miliardarii de la Davos – speriați de propunerea Alexandriei Ocasio-Cortez de a majora impozitele asupra celor bogați

Congresswoman pentru NY-14 (Bronx + Queens). (foto Twitter) Congresswoman pentru NY-14 (Bronx + Queens). (foto Twitter)

• Rata de impozitare de 70% asupra câștigurilor peste 10 milioane de dolari, propusă de congresmanul american Alexandria Ocasio-Cortez, i-a îngrijorat pe finanțatorii de elită care au participat la Davos

Finanțatorii de elită care participă la Forumul Economic Mondial de la Davos sunt îngrijorați de rata de impozitare de 70% asupra câștigurilor de peste 10 milioane de dolari propusă de Alexandria Ocasio-Cortez, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii.

“Este înfricoșător”, a declarat , într-un interviu, Scott Minerd, directorul fondului global de investiţii Guggenheim Partners cu active de 265 miliarde de dolari. “Până când ajungem la alegerile prezidențiale, această iniţiativă va creşte (n.r. în popularitate)”, a spus Minerd, care a adăugat că probabil va fi afectat personal de acest lucru.
Minerd a mai precizat: “Cred că probabilitatea ca o rată de impozitare de 70%, sau ceva de genul acesta, să fie implementat este, de fapt, foarte reală”.

Miliardarii și milionarii care au participat la Davos au îndoieli cu privire la propunerea lui Ocasio-Cortez, pe care a făcut-o în cadrul unui interviu recent pentru “60 de minute” al CBS. Potrivit unui sondaj, 59% dintre alegători au fost în favoarea ideii și chiar republicanilor în număr destul de mare (45%) le-a plăcut iniţiativa. Alexandria Ocasio-Cortez, care reprezintă părți din Queens și Bronx, se identifică drept un democrat-socialist.

La Davos, Stephen Schwarzman, miliardarul CEO al gigantului Blackstone și donator important republican, a declarat sarcastic că este “entuziasmat” cu privire la majorarea fiscală propusă de legiuitor. El a adăugat că “SUA este cel de-al doilea regim fiscal cel mai progresist din lume”, ceea ce înseamnă că ratele de impozitare urcă odată cu veniturile mai mari.

Comentariile de la Davos au venit la o zi, după ce Ocasio-Cortez a avut declaraţii aspre despre modul în care funcționează economia SUA.
“Cred că un sistem care permite miliardarilor să existe atunci când sunt părţi din Alabama unde oamenii încă se mai îmbolnăvesc de pecingine pentru că nu au acces la sănătatea publică este greşit”, a spus ea la un eveniment de la New York, cu ocazia Martin Luther King Day.

Ocasio-Cortez a mai spus într-un tweet astăzi: “Este nebunie faptul că unii oameni sunt mai speriați de o rată de impozitare marginală decât de faptul că 40% dintre americani se luptă să plătească pentru cel puțin o nevoie de bază, cum ar fi alimente sau chirie”.

 

În ciuda apelului privind majorarea impozitelor pentru bogaţi, un alt miliardar a respins șansele acestei idei, spunând că democrații care se luptă pentru o victorie în 2020 nu se vor mișca atât de mult spre stânga. “Nu se va întâmpla – credeți-mă”, a spus acest miliardar, refuzând să fie identificat.
Problema impozitului – aproape dublu față de rata actuală de 37% – este că oamenii bogați vor găsi pur și simplu modalități de a-și adăposti veniturile și va fi o piedică în ceea ce privește productivitatea, a spus Minerd.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020